Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
12/02/2018
Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
1202/2019
Справа в тому, що Законом України від 05.06.2014 р. № 1314-VII «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі - Закон), що набрав чинності 01.01.2016 р., проведення атестації вимірювальних лабораторій у державній метрологічній системі не передбачено. Оскільки проведення атестації не передбачено, то залишається тільки акредитація. Відповідно до Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», акредитації підлягають випробувальні лабораторії, які за наявності технічного регламенту на продукцію проводять оцінку її відповідності вимогам технічного регламенту. За відсутності технічних регламентів проводиться добровільна оцінка відповідності продукції. Для проведення добровільної оцінки відповідності продукції акредитація випробувальних лабораторій не є обов’язковою. Тобто, система акредитації є добровільною, окрім визначених за­конами…
детальніше >
Підтвердити технічну компетентність вимірювальної лабораторії - в ДП «Херсонстандартметрологія» це просто.
0502/2019
Сьогодні в Україні є багато стандартів мовою оригіналу - англійською. Це цілком нормальна світова практика. Прийняття міжнародних та європейських стандартів методом підтвердження мовою оригіналу не суперечить вимогам чинного законодавства. Законом «Про стандартизацію» визначено, що національні стандарти та кодекси усталеної практики приймаються державною мовою або в разі потреби однією з мов відповідних міжнародних або регіональних організацій стандартизації. Прийняття міжнародних та регіональних стандартів як національних методом підтвердження дозволяє скоротити терміни їх прийняття, а також фінансові витрати, необхідні для прийняття їх методом перекладу, у тому числі державного бюджету. Крім того, цим законом також визначено, що роботи із стандартизації фінансуються їх замовниками. Відповідно до…
детальніше >
Стандарти мовою оригіналу - світова практика

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» рекомендують закладам громадського харчування долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР і готові надавати консультації підприємствам, які вирішили впроваджувати у себе HACCP.                  

На веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розміщено корисну інформацію стосовно запровадження системи НАССР на українських підприємствах. Там міститься доступна інформація щодо запровадження НАССР у закладах громадського харчування, Коротка інструкція по заповненню плану HACCP, Типові документи, Щоденний журнал з управління безпечністю харчової продукції для виробників м’ясної продукції, а також публікація-інструкція, підготовлена журналістами видання Agro.Polit, - Два роки дедлайну — що потрібно зробити АПК для переходу на систему HACCP                         

Важливо, щоб підприємства мали бажання та розуміння, а досвідчені висококваліфіковані фахівці розкажуть покроково, що треба робити.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, а також навчання осіб, які є відповідальними за ці процедури звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія»,  м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41-04-67. 

 

Поділитися статею:
Напишіть нам