Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
12/02/2018
Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» рекомендують закладам громадського харчування долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР і готові надавати консультації підприємствам, які вирішили впроваджувати у себе HACCP.                  

На веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розміщено корисну інформацію стосовно запровадження системи НАССР на українських підприємствах. Там міститься доступна інформація щодо запровадження НАССР у закладах громадського харчування, Коротка інструкція по заповненню плану HACCP, Типові документи, Щоденний журнал з управління безпечністю харчової продукції для виробників м’ясної продукції, а також публікація-інструкція, підготовлена журналістами видання Agro.Polit, - Два роки дедлайну — що потрібно зробити АПК для переходу на систему HACCP                         

Важливо, щоб підприємства мали бажання та розуміння, а досвідчені висококваліфіковані фахівці розкажуть покроково, що треба робити.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, а також навчання осіб, які є відповідальними за ці процедури звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія»,  м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41-04-67. 

 

Поділитися статею:
Напишіть нам