Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
12/02/2018
Закладам громадського харчування радять долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
1807/2018
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) нагадав, що прийнятий закон «Про державний контроль в сфері обігу харчових продуктів» адаптує український закон до європейського і розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу Залежно від критеріїв ризику передбачаються такі види контролю: 1. Низькоризикована продукція – може бути тільки документальний контроль. 2.За більш високим ступенем ризиків – фізичні перевірки, тобто, коли беруться документи і звіряються, чи дійсно продукція відповідає тому, що написано, чи відповідає даним упаковка, чи вона герметична, і певний відсоток встановлюється лабораторних досліджень. Позапланові процедури, можливо, бували й раніше, але процедура була надто складною.…
детальніше >
Голова Держпродспоживслужби розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу
1607/2018
Впродовж першого півріччя 2018 року фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 110 сертифікатів на продукцію та послуги. З них 21 сертифікат на харчову продукцію, 24 сертифікати на промислову продукцію, 35сертифікати на готельні послуги, 28 сертифікатів на послуги харчування 2 сертифікати на послуги ДТЗ. Всього в першому півріччі 2018 року на добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшла 153 заявки. Сертифікація передбачає підтвердження третьою стороною показників (характеристик) продукції (процесів або послуг) на підставі випробувань, обстеження, атестації виробництва та оцінки систем управління якістю.             Згідно з галуззю акредитації Орган з оцінки відповідності ДП «Херсонстандартметрологія» акредитований на проведення оцінки відповідності…
детальніше >
Фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 110 сертифікатів на продукцію та послуги.

Закладам громадського харчування радять  долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» рекомендують закладам громадського харчування долучатися до процесу розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР і готові надавати консультації підприємствам, які вирішили впроваджувати у себе HACCP.                  

На веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розміщено корисну інформацію стосовно запровадження системи НАССР на українських підприємствах. Там міститься доступна інформація щодо запровадження НАССР у закладах громадського харчування, Коротка інструкція по заповненню плану HACCP, Типові документи, Щоденний журнал з управління безпечністю харчової продукції для виробників м’ясної продукції, а також публікація-інструкція, підготовлена журналістами видання Agro.Polit, - Два роки дедлайну — що потрібно зробити АПК для переходу на систему HACCP                         

Важливо, щоб підприємства мали бажання та розуміння, а досвідчені висококваліфіковані фахівці розкажуть покроково, що треба робити.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, а також навчання осіб, які є відповідальними за ці процедури звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія»,  м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41-04-67. 

 

Поділитися статею:
Напишіть нам