Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Всесвітній день метрології - 20 травня

Всесвітній день метрології - 20 травня
20/05/2019
Всесвітній день метрології - 20 травня
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Тема Всесвітнього дня метрології 2019 року - «Міжнародна система одиниць вимірювання - принципово краще».

Ця тема була обрана тому, що 16 листопада 2018 року Генеральна конференція з мір та ваг погодила, мабуть, один з найбільш значних змін Міжнародної системи одиниць (СІ) з моменту її створення. Дослідження нових методів вимірювання, в тому числі з використанням квантових явищ, лежать в основі змін, які набирають чинності 20 травня 2019 року. В даний час СІ ґрунтується на наборі визначень, кожне з яких пов'язане з законами фізики, і має перевагу, що полягає в можливості забезпечити подальше вдосконалення науки і техніки в галузі вимірювань для задоволення потреб майбутніх користувачів протягом багатьох років.

Дійсно, більш широке поширення метрологія, наука про вимірювання, грає центральну роль в наукових відкриттях і інноваціях, промисловому виробництві і міжнародній торгівлі, в поліпшенні якості життя і в захисті глобального навколишнього середовища.

Всесвітній день метрології - це щорічне святкування підписання Метричної конвенції 20 травня 1875 року представниками сімнадцяти країн. Конвенція заклала основу для глобального співробітництва в галузі науки про вимірювання і в її промислового, комерційного та громадському застосуванні. Початкова мета Метричної конвенції - всесвітнє однаковість вимірювань - залишається такою ж важливою сьогодні, як це було в 1875 році.

Проект Всесвітнього дня метрології реалізується спільно ВІРМ і МОЗМ. Ми сподіваємося, що вам сподобається цей сайт, і що ваша країна або метрологічна організація приєднаються до нас і візьмуть участь в цьому році.

Привітання Директорів МБМВ і МБЗМ до Всесвітнього Дня метрології 20 травня 2019 року.

Міжнародна система одиниць стала фундаментально краще

Міжнародна система одиниць (СІ), що застосовується в усьому світі для вимірювань - це узгоджено прийнятий набір одиниць. Незважаючи на те, що однією з її цілей є створення стабільної протягом довгого часу основи вимірювань, вона завжди була практичною і динамічною системою, яка змінювалася, використовуючи найостанніші наукові досягнення.

У листопаді 2018 року Генеральна конференція з мір та ваг в Версалі прийняла ряд змін в Міжнародній системі одиниць, найбільш істотних з часу затвердження її в 1960 році. Вони сприяють зміцненню основ СІ з урахуванням сучасного розуміння законів природи і дозволяють позбутися від зв'язку СІ з визначеннями, заснованими на фізичних артефактах. Зміни, засновані на результатах наукових досліджень із застосуванням нових методів вимірювань, використовують квантові ефекти в якості основи еталонів, є фундаментальними.

Схвалені в листопаді 2018 р зміни вступають в чинності 20 травня 2019 р в спеціально обрану дату - річницю підписання Метричної конвенції, відзначаємо як Всесвітній День Метрології. З огляду на, що ці зміни виявляться в віддаленому майбутньому, особливу увагу було приділено питанню сумісності нових і діючих визначень на момент внесення змін. Для багатьох споживачів, за винятком самих вимогливих користувачів, ці зміни не будуть помітними, але насправді їх роль полягає в тому, що вони можуть позначитися в результаті на способах встановлення простежуваності. Триватиме на міжнародному рівні діяльність щодо забезпечення однаковості засобів вимірювань, щоб при їх застосуванні в торгівлі, промисловості та іншими споживачами не було помітних відмінностей при використанні заходів ваги, довжини та інших величин.

Нові визначення використовують ідею «правила природи для створення правил вимірювань», яка б пов'язала вимірювання на атомному і квантовому рівнях з вимірами на макроскопічному рівні. Вони реалізують наше прагнення забезпечити метричній системі загальну доступність до міжнародно узгодженої бази вимірювань. Вони створюють основу для майбутніх інновацій в вимірах, які дозволять через визначення секунди, метри, ампера і Кельвіна використовувати переваги вимірювань на атомному рівні і рівні квантових ефектів для досягнення рівнів точності, обмежених тільки нашою здатністю виконувати спостереження.

 

Мартін Мілтон                                                                                          Ентоні Доннеллан

Директор МБМВ                                                                                       Директор МБЗМ

Поділитися статею:
Напишіть нам