Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Відтепер на Херсонщині з'явилася можливість для проведення тепловізійної діагностики будинків і споруд.

Відтепер на Херсонщині з'явилася можливість  для проведення тепловізійної діагностики будинків і споруд.
24/04/2015
Відтепер на Херсонщині з'явилася можливість для проведення тепловізійної діагностики будинків і споруд.
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Фахівці ДП "Херсонстандартметрологія" нещодавно пройшли навчання з курсу "Енергоефективність". Це перший крок на шляху до організації робіт з проведення енергетичного аудиту на підприємствах, в організаціях, установах і надає можливість для проведення тепловізійної діагностики будинків і споруд, устаткування, інженерних систем, електроустановок і систем електропостачання, теплових пунктів, трубопроводів пари й теплових мереж, обстеження водогрійних і парових котлів, димарів тощо.
Херсон став пілотним містом, де будуть реалізовувати проект «Практична модель розвитку спроможності органів місцевого самоврядування ефективно управляти енергією». Новий проект розвивається в рамках діяльності Агентства з міжнародного розвитку США «USAID» «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Проект передбачає аналіз стану енергоспоживання у бюджетному секторі. Участь у проекті і напрацьовані заходи дозволять значно знизити витрати з міського бюджету на електроенергію в бюджетній сфері, а вивільнені кошти направити, наприклад, на термомодернізацію житлових будинків.
І саме тепловізійна діагностика дозволяє одержати достовірну й об'єктивну інформацію про тепловий стан об'єкта, на основі якого вживаються заходи, що забезпечують його безпечну експлуатацію.
Першим об'єктом обстеження буде власна будівля державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». За результатами обстеження буде складено енергетичний паспорт підприємства, що дасть можливість практично визначити стан споживання паливно-енергетичних ресурсів, потенціал енергозбереження, джерела втрат та обсяг нераціонального використання паливно-енергетичних ресурсів виробничими і допоміжними підрозділами, технологічними процесами та окремими споживачами, розробити енергоощадні заходи, їх техніко-економічне оцінювання та оцінювання їх впливу на навколишнє природне середовище.
Довідково.
Тепловізійна діагностика будинків і споруд проводиться з метою:
- виявлення прихованих дефектів огороджувальних конструкцій;
- виявлення дефектів конструкцій будинків, таких як віконні й дверні отвори, покрівля, фундамент;
- визначення тепловитрат будинку й перевірка відповідності теплоізоляції нормативам;
- визначення місць можливого запотівання стін;
- одержання об'єктивної інформації в ході енергетичного обстеження, для складання енергетичного паспорта.
Тепловізійне обстеження інженерних систем дозволяє в короткий термін зробити оцінку їхнього стану, при цьому не потребує попереднього виведення систем з експлуатації. До таких інженерних систем відносяться:
- електроустановки й системи електропостачання;
- теплові пункти, трубопроводи пари й теплові мережі;
- водогрійні й парові казани;
- димарі.
Тепловізійне обстеження електроустановок і систем електропостачання дозволяє:
- виявити приховані дефекти, пов'язані зі слабким затягуванням контактних з'єднань, які можуть з'явитися в результаті проведення монтажу, ремонту або фактичної втоми матеріалу контактів від часу;
- виявляти перевантаження ліній електропостачання та засобів захисту ліній.
Тепловізійне обстеження теплових пунктів, трубопроводів пари й теплових мереж проводять з метою:
- виявлення дефектів теплоізоляції об'єктів;
- виявлення недоробок у розведенні опалювальної системи;
- виявлення засміченості та наявності повітря у системі опалення;
- виявлення місць пориву трубопроводу та підземних теплових мереж.
Тепловізійне обстеження водогрійних і парових котлів проводять з метою:
- виявлення дефектів теплоізоляції об'єкта;
- виявлення дефектів несучих конструкцій і кислототривких покриттів у газоходах казанів;
- виявлення забитості труб парових і водогрійних казанів.
Тепловізійне обстеження димаря проводять з метою:
- виявлення дефектів теплоізоляції між футеровкою і стовбуром труби;
- виявлення дефектів стовбура труб (тріщини, негерметичні шви бетонування, ділянки пористого бетону);
- виявлення дефектів футеровки труб (тріщини, випадання цегли, не забиті монтажні прорізи, негерметичність поясів).

Поділитися статею:
Напишіть нам