Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Верховна Рада прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

Верховна Рада прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
06/12/2018
Верховна Рада прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
0407/2019
1 липня 2019 року уповноважений з антикорупційної діяльності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» провів навчання з питань запобігання та виявлення корупції. По завершенню навчання 15 працівників (посадові особи юридичних осіб публічного права) пройшли тестування на знання антикорупційного законодавства. Для тестування було запропоновано 16 питань. За результатами тестування 4 працівники не припустилися жодної помилки, 3 працівники допустили по одній неправильній відповіді, решта – від двох до п’яти неправильних відповідей.
детальніше >
В ДП «Херсонстандатметрологія» відбулося навчання з питань запобігання та виявлення корупції.
2706/2019
  Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із державним святом – Днем Конституції України! Від усього серця бажаю вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту та затишку у ваших родинах, мудрості та далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності. А країні, в якій ми почуваємо себе впевненими, затребуваними, самореалізованими, повноправними, щасливими людьми і громадянами - миру і процвітання! З повагою Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов
детальніше >
З Днем Конституції Украї\ни!

Сьогодні, 6 грудня 2018 року, Верховна Рада України прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (реєстраційний номер законопроекту 8450).

Мета Закону - забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

З прийняттям цього закону в нашій державі буде сформована нова культура інформування споживачів про харчовий продукт.

Крім того, цей закон приводить у відповідність українське законодавство до норм ЄС, а також підвищує рівень поваги до споживача.

Він містить вимоги щодо виділення алергенів, передбачає збільшення шрифту на етикетці, зазначення країни чи місця походження харчового продукту, інформуванню про замороження чи розмороження продукту, перелік усіх інгредієнтів, надання інформації про поживну цінність.

З набранням чинності закону українців інформуватимуть про харчові продукти, які продаватимуться в супермаркетах, магазинах, кіосках, ресторанах чи кав’ярнях, так само, як і європейців. Маркування повинно містити лише правдиву інформацію, яку легко прочитати та зрозуміти і яка не вводить споживача в оману. Якщо продукт містить алерген чи якийсь інгредієнт, який може викликати непереносимість, то це обов’язково потрібно вказати. Тепер, купуючи харчові продукти, український споживач зможе робити свідомий вибір на користь того чи іншого продукту.

Крім того, ухвалений закон стосується не лише маркування на етикетках, а й будь-якої інформації про харчовий продукт, яка надається через рекламу, Інтернет або просто повідомляється споживачеві під час продажу, у т. ч. в місцях громадського харчування. У разі дистанційної реалізації інформація має бути доступною до моменту придбання продукту.

І ще - згідно з новим законом відповідальний за надання інформації той оператор ринку, під найменуванням якого продається харчовий продукт.

Закон гармонізований із законодавством Європейського Союзу та є логічною складовою нової системи безпечності харчових продуктів, яка сьогодні впроваджується в Україні і яка основана на європейському підході «від лану – до столу».

Джерело

Поділитися статею:
Напишіть нам