Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 66 лабораторій, що виконують вимірювання

В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 66 лабораторій, що виконують вимірювання
17/08/2018
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 66 лабораторій, що виконують вимірювання
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

Впродовж 7-х місяців 2018 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») встановили та документально підтвердили технічну компетентність 66 лабораторій в Херсонській області, що виконують вимірювання.

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 24 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 42 лабораторіях.

З метою незалежного підтвердження запровадження системи керування вимірюваннями та оцінки її відповідності вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» провели 8 аудитів.

До того ж фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» надали інформаційно-консультаційні послуги щодо підготовки комплекту документів для документального підтвердження технічної компетентності лабораторій відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 для 9 підприємств Херсонської області і для 8 підприємств - щодо підготовки комплекту документів для документального підтвердження технічної компетентності лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO 10012:2005.

З питань підтвердження технічної компетентності лабораторій, що виконують вимірювання, звертатись за адресою: м. Херсон, вул. Смольна, 134-А,  кімн. 114, тел. (0552) 41 04 68

Поділитися статею:
Напишіть нам