Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 8 тисяч випробувань.

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 8 тисяч випробувань.
20/06/2018
У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 8 тисяч випробувань.
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

Безпека та якість харчової продукції та сільськогосподарської сировини є одними з основних факторів, які визначають здоров'я населення країни.     Основною гарантією безпечності продуктів харчування є контролювання в продовольчій сировині та готовій продукції залишкових кількостей забруднюючих речовин (радіонуклідів, пестицидів, мікотоксинів, токсичних елементів, патогенних мікроорганізмів тощо).

Впродовж п’яти місяців 2018 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 872 зразки продукції, з них по договірних роботах 767 зразків, за рішенням Органу з сертифікації 105 зразків. Провели випробування та видали 8 110 протоколів випробувань.

За результатами випробувань не відповідало вимогам нормативних документів 8 зразків продукції.

Крім того,  перевірено 220 зразків продукції на вміст ГМО, в жодному зразку не виявлено вміст ГМО.

Для 14 фахівців підприємств області проведено стажування на робочому місці.

Випробувальний центр продукції ДП «Херсонстандартметрологія» є незалежним та може виступати в якості арбітра в спірних питаннях. Результати випробувань мають визнання не тільки в Україні, а також і за кордоном. З метою забезпечення контролю якості результатів випробувань лабораторія використовує сертифіковані тест-системи та постійно підтверджує свою компетентність участю у міжлабораторних порівняльних раундах.

Так, впродовж п’яти місяців 2018 року випробувальний центр продукції взяв участь у 40 раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).

З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам