Безпека та якість харчової продукції та сільськогосподарської сировини є одними з основних факторів, які визначають здоров'я населення країни. Основною гарантією безпечності продуктів харчування є контролювання в продовольчій сировині та готовій продукції залишкових кількостей забруднюючих речовин (радіонуклідів, пестицидів, мікотоксинів, токсичних елементів, патогенних мікроорганізмів тощо).
Впродовж п’яти місяців 2018 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 872 зразки продукції, з них по договірних роботах 767 зразків, за рішенням Органу з сертифікації 105 зразків. Провели випробування та видали 8 110 протоколів випробувань.
За результатами випробувань не відповідало вимогам нормативних документів 8 зразків продукції.
Крім того, перевірено 220 зразків продукції на вміст ГМО, в жодному зразку не виявлено вміст ГМО.
Для 14 фахівців підприємств області проведено стажування на робочому місці.
Випробувальний центр продукції ДП «Херсонстандартметрологія» є незалежним та може виступати в якості арбітра в спірних питаннях. Результати випробувань мають визнання не тільки в Україні, а також і за кордоном. З метою забезпечення контролю якості результатів випробувань лабораторія використовує сертифіковані тест-системи та постійно підтверджує свою компетентність участю у міжлабораторних порівняльних раундах.
Так, впродовж п’яти місяців 2018 року випробувальний центр продукції взяв участь у 40 раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).
З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:
м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75
e-mail: lab@khcsm.org.ua