Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 10 тисяч випробувань

У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад  10 тисяч випробувань
09/07/2018
У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 10 тисяч випробувань
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

В першому півріччі 2018 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 1 090 зразків продукції,  з них по договорних роботах – 949 зразків, за рішенням органу сертифікації – 141 зразок.   Фахівці провели 10 398 випробувань продукції, видали 1 090 протоколів випробувань. За результатами випробувань вимогам нормативних документів не відповідало 8 зразків продукції.

До того ж  перевірено 304 зразки продукції на вміст ГМО, в 8-х зразках виявлено вміст ГМО.

Крім того, фахівці взяли участь у 40-ка раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).

Для 18 фахівців підприємств області проведено стажування на робочому місці.

 

З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам