Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

У випробувальному центрі продукції державного підприємства «херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» провели майже 14,5 тисячі випробувань

У випробувальному центрі продукції державного підприємства «херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» провели майже 14,5 тисячі випробувань
13/09/2017
У випробувальному центрі продукції державного підприємства «херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» провели майже 14,5 тисячі випробувань
1807/2018
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) нагадав, що прийнятий закон «Про державний контроль в сфері обігу харчових продуктів» адаптує український закон до європейського і розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу Залежно від критеріїв ризику передбачаються такі види контролю: 1. Низькоризикована продукція – може бути тільки документальний контроль. 2.За більш високим ступенем ризиків – фізичні перевірки, тобто, коли беруться документи і звіряються, чи дійсно продукція відповідає тому, що написано, чи відповідає даним упаковка, чи вона герметична, і певний відсоток встановлюється лабораторних досліджень. Позапланові процедури, можливо, бували й раніше, але процедура була надто складною.…
детальніше >
Голова Держпродспоживслужби розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу
1607/2018
Впродовж першого півріччя 2018 року фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 110 сертифікатів на продукцію та послуги. З них 21 сертифікат на харчову продукцію, 24 сертифікати на промислову продукцію, 35сертифікати на готельні послуги, 28 сертифікатів на послуги харчування 2 сертифікати на послуги ДТЗ. Всього в першому півріччі 2018 року на добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшла 153 заявки. Сертифікація передбачає підтвердження третьою стороною показників (характеристик) продукції (процесів або послуг) на підставі випробувань, обстеження, атестації виробництва та оцінки систем управління якістю.             Згідно з галуззю акредитації Орган з оцінки відповідності ДП «Херсонстандартметрологія» акредитований на проведення оцінки відповідності…
детальніше >
Фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 110 сертифікатів на продукцію та послуги.

Впродовж 8 місяців  2017 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 2 511 зразків продукції, провели 14 448 випробувань, видали 2 511 протоколів випробувань, взяли участь у 17-х раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).

Не відповідало вимогам нормативних документів 25 зразків продукції.

Крім того,  на вміст ГМО перевірено 431 зразок продукції, в 40 зразках виявлено вміст ГМО.

Для 16 фахівців підприємств області проведено стажування на робочому місці.

Основний принцип діяльності випробувального центру продукції - попередження та зниження рівня ризиків, пов'язаних з безпечністю харчової продукції та сільськогосподарської сировини. Досліджуючи харчову продукцію, ми намагаємось підтримати національного виробника, проводимо стажування персоналу виробничих лабораторій, підтверджуємо якість продукції, а у випадку виявлення відхилень допомагаємо виявити причину й усунути недоліки.

З питань проведення досліджень продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134а, тел. (0552 ) 41 04 74, факс (0552 ) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

 

Поділитися статею:
Напишіть нам