Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Стосовно товарів, що переміщуються через митний кордон

Стосовно товарів, що переміщуються через митний кордон
19/08/2016
Стосовно товарів, що переміщуються через митний кордон
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Як роз'яснює в своєму листі голова Держпроспоживслужби Влодимир Лапа, в Україні товари, що переміщуються через митний кордон, крім митного контролю, можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю.

Держпродспоживслужба при здійсненні заходів державного контролю вантажів з харчовими продуктами під час проведення державного контролю просить врахувати наступне:

1. У випадку проходження державного контролю харчових продуктів (за кодом УКТЗЕД), включених до Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю), у разі переміщення їх через митний кордон України (далі - Перелік), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. № 1031 згідно з яким для цих товарів передбачено проведення державного санітарно-епідеміологічного та ветеринарно-санітарного контролю, зазначений контроль може обмежуватися здійсненням лише ветеринарно- санітарного контролю, про що ставиться відповідна відмітка (штамп) на товаросупровідному документі.

2. У випадку проходження державного контролю харчових продуктів, включених до Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю), у разі переміщення їх через митний кордон України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2011 р. № 1031 для яких у зазначеному Переліку передбачено проходження державного санітарно-епідеміологічного контролю і не передбачений ветеринарно-санітарний контроль, проводиться державний санітарно-епідеміологічний контроль. Після завершення державного санітарно- епідеміологічного контролю на товаросупровідному документі проставляється відповідна відмітка (штамп).

 

Поділитися статею:
Напишіть нам