Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Сертифікація продукції - офіційна форма підтвердження якості

Сертифікація продукції - офіційна форма підтвердження якості
07/07/2014
Сертифікація продукції - офіційна форма підтвердження якості
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Однією з офіційних форм підтвердження якості в Україні є сертифікація продукції. Послуги від Органу з оцінки відповідності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»- кращій спосіб швидко вирішити проблему оцінки відповідності продукції вимогам нормативних документів.

Сертифікат відповідності підтверджує відповідність продукції вимогам чинних стандартів. Отримати сертифікат можна на серійний випуск або певну партію продукції.. Документи видає акредитований Орган з оцінки відповідності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Документи діють на всій території України незалежно від регіону, в якому зареєстрований заявник.

За встановленими правилами сертифікація в Україні проводиться в кілька етапів. Перший етап - подання заявки і пакету документів в акредитований орган з оцінки відповідності. Другий етап - проведення лабораторних випробувань зразків продукції. За результатами випробувань визначається можливість видачі відповідних документів.

Сертифікація продукції поділяється на дві основні частини - система добровільної та система обов\'язкової сертифікації продукції, які включають різні схеми оформлення. Фахівці Органу з оцінки відповідності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» нададуть повну інформацію про можливі схеми отримання дозвільної документації, які можна застосувати в певних обставинах, а заявник обирає для себе оптимальний варіант оформлення. Сертифікат відповідності залежно від обраної схеми оформлення може бути виданий на термін від одного до п\'яти років.

Обов‘язковому підтвердженню відповідності, в тому числі декларуванню, підлягає продукція, щодо якої визначені обов\'язкові вимоги безпеки. Ці вимоги поширюються як на вітчизняну, так і на імпортовану з інших країн продукцію.

Процедура добровільної сертифікації проводиться за ініціативою заявника, однак наявність добровільного сертифіката якості слугує вагомим аргументом для споживача. Саме з цієї причини підприємства проводять добровільну оцінку якості призначеної для реалізації продукції. На практиці споживачу важлива наявність документу, який підтверджує якість. Для споживача зовсім неважливо, процедура сертифікації є добровільною чи обов\'язковою. Адже будь-який з документів підтверджує безпеку пропонованих товарів, а це є головним показником для споживача. Отримати сертифікат відповідності на продукцію можна тільки за наявності протоколів випробувань. Для цього проводяться лабораторні випробування продукції, і тільки при наявності належної доказової бази видається відповідний документ.

Випробування проводять лабораторії, які мають відповідну компетенцію. На базі Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» функціонує Випробувальний центр продукції, який забезпечує широкий спектр випробувань з метою сертифікації, оформлення декларацій про відповідність продукції вимогам технічних регламентів.

Орган з оцінки відповідності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» стане для Вас найбільш надійними партнером, якщо Вам потрібна сертифікація продукції.

Наша адреса: м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, к. 207,
тел. (0552) 41-04-70, 41-04-71, 41-04-73 , факс (0552) 41-04-69
e-mail: sert@khcsm.org.ua

 

Поділитися статею:
Напишіть нам