Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Представники ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у семінарі-нараді

Представники ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у семінарі-нараді
14/06/2017
Представники ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у семінарі-нараді
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

13 червня 2017 року заступник генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Владислав Оніщенко  та начальник сектору систем управління Ігор Шатохін взяли участь у семінарі-нараді  для керівників державних установ ветеринарної медицини, які входять до сфери управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області та  керівників територіальних управлінь.

Семінар-нарада був організований  на базі Херсонської регіональної лабораторії ветеринарної медицини ім. Л.С.Ценковського. Вів семінар-нараду  начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  Сергій Шевченко. Під час семінару-наради були розглянуті наступні питання:

про основні напрямки діяльності ДУ Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України та механізм взаємодії з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області з питань спільних розслідувань випадків гострих харчових отруєнь та інфекційних захворювань серед населення;

про загальний підхід оцінки ризику та категоризації підприємств за ступенем ризику операторів ринку харчових продуктів; 
про стан виконання Плану протиепізоотичних заходів на 2017 рік в першому півріччі 2017 року;
про контроль організації роботи з проведення ідентифікації та реєстрації тварин, контроль за переміщенням сільськогосподарських тварин;
про здійснення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю) під час карантинування тварин;
про державний нагляд за станом постачання питної води в населених пунктах Херсонської області.
Заступник генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Владислав Оніщенко розповів про зміни чинного законодавства в сфері метрології та новітні тенденції розвитку метрологічної системи України, ознайомив присутніх з особливостями та вимогами сучасних нормативно – правових актів в сфері метрології, а саме про такі нормативно-правові акти:

- Закон України від 05.06.2014 № 1314-VII "Про метрологію та метрологічну діяльність";

- Постанова КМУ від 04.06.15 року № 374 "Про затвердження переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці"

- Постанова Кабінету Міністрів України від 13.01.2016 № 94 “Про затвердження Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки”;

-  Наказ Мінекономрозвитку від 08.02.2016  № 193 “Про затвердження Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.02.16 року за № 278/28408;

- Наказ Мінекономрозвитку від 13.10.2016 № 1747 "Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями", зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01.11.16 р. за № 1417/29547.

Крім того присутніх ознайомили з виробничими можливостями метрологічних підрозділів ДП «Херсонстандартметрологія», обговорили практичні питання з проведення калібрування засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 17025, а також питання щодо впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР.

По завершенню семінару-наради начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Шевченко С.А. доручив  низку доручень керівникам територіальних управлінь Держпродспоживслужби Херсонської області щодо покращення показників роботи окремих напрямків діяльності.

На завершальному етапі семінару – наради керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби Херсонської області взяли участь у тестуванні з питань застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
ДП «Херсонстандартметрологія» і надалі співпрацюватиме з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Поділитися статею:
Напишіть нам