Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Представник ДП «Херсонстандартметрологія» взяв участь в розширеній нараді Білозерської РДА

Представник ДП «Херсонстандартметрологія» взяв участь в розширеній нараді Білозерської РДА
15/08/2018
Представник ДП «Херсонстандартметрологія» взяв участь в розширеній нараді Білозерської РДА
1311/2018
Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116 1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження; 2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних; 3. Яйця та продукти з яєць; 4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину,…
детальніше >
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
1211/2018
Одним із надійних засобів захисту споживачів харчових продуктів є система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points). Система ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва. Система НАССР є обов’язком в рамках законодавства більшості цивілізованих країн, таких як: країни Євросоюзу, США, Канада, Японія, Нова Зеландія тощо. Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх…
детальніше >
Впровадження системи НАССР - інструмент захисту репутації виробника.

Сьогодні, 15 серпня 2018 року начальник сектору систем управління ДП «Херсонстандартметрологія» Ігор Шатохін взяв участь в розширеній нараді, яка відбувалась під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Романова в смт Білозерка.

В нараді взяли участь заступники голови районної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, районних служб, сільські голови, начальники ВОС сільських рад та представники об’єднаних територіальних громад району.

Серед інших важливих питань на нараді розглядали окремі положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Крім того, Ігор Шатохін звернув увагу присутніх на набуття чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та запросив сільських голів до співпраці в питаннях розробки, впровадження та застосування всіма операторами ринку харчових продуктів підпорядкованої їм території постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

 

З питань розробки постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а,

к. 206   тел. (0552) 41-04-67, 41-04-78.

e-mail: supr@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам