Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Право виконувати вимірювання при визначенні меж земельних ділянок мають не всі

Право виконувати вимірювання  при визначенні меж земельних ділянок мають не всі
27/02/2014
Право виконувати вимірювання при визначенні меж земельних ділянок мають не всі
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

До уваги суб'єктів господарювання, які виступають виконавцями (підрядниками) робіт із землеустрою!

Через реальну можливість зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення виникає питання впорядкування земельних ділянок та їх реєстрації, адже питання землі є історично актуальним, особливо нині. Формування земельних ділянок є одним з найбільш проблемних питань. Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») як орган з атестації неодноразово вже інформує в засобах масової інформації про те, що для виконання робіт із землеустрою підприємствам та організаціям необхідно отримати свідоцтво про атестацію в державній метрологічній системі.

Значні часові та грошові витрати при здійсненні землевпорядних дій ускладнюють процедуру придбання та реалізацію законних прав на землю власників і користувачів земельних ділянок, створюють суттєві труднощі при захисті прав на землю. У той же час такі землевпорядні дії, як встановлення кордонів, погодження меж - зачіпають інтереси правовласників земельних ділянок, тому що забезпечують опис земельної ділянки як об'єкта права. Те саме стосується інших об'єктів нерухомості.

На теперішній час в області працюють близько 60 підприємств, що займаються виготовленням технічної документації на присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Однак слід зазначити, що ці підприємства хоча і забезпечені фахівцями та ліцензією на провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт, але не всі мають такий документ, як свідоцтво про атестацію в державній метрологічній системі, що надає право виконувати вимірювання при визначенні меж земельних ділянок.

До робіт із землеустрою віднесено обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи, що виконуються з метою складання документації із землеустрою. Ліцензійні умови провадження господарської діяльності вимагають від суб'єктів господарювання наявність структурного підрозділу для проведення робіт із землеустрою та землеоціночних робіт.

Як роз'яснюють фахівці ДП «Херсонстандартметрологія», такий структурний підрозділ може виконувати вимірювання фізичних величин з документальним оформленням їх результатів у сфері поширення державного метрологічного контролю та нагляду за умови його атестації в державній метрологічній системі.

З питань атестації та отримання правової підтримки при виникненні спірних ситуацій звертатись за адресою

730011, м. Херсон, вул. Смольна 134 а, кімн. 116,

тел.(0552) 41 04 67, 41 04 82, моб.050 758 3361, 050 396 2321.

Поділитися статею:
Напишіть нам