Міністерство аграрної політики та продовольства України з метою ідентифікації органічних продуктів харчування споживачами розробило порядок їх маркування. Розроблені правила маркування та вимоги до неї закріплені проектом постанови Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку та вимог до маркування органічної продукції», опублікованому на офіційному веб-сайті Мінагропроду.
Згідно з запропонованим порядком, маркувати продукцію як органічну виробники можуть лише за наявності сертифіката відповідності.
Маркування повинно складатися з:
Крім того, Мінагропрод пропонує обов\'язково вказувати на маркуванні органічної продукції країну походження товару, виробника та адресу потужностей виробництва, відсоток органічних інгредієнтів по відношенню до загальної кількості складових. При цьому для маркування перероблених харчових продуктів, згідно з проектом постанови, логотип «Органічна продукція» може використовуватися тільки в тому випадку, якщо не менше 95 % ваги їх інгредієнтів сільськогосподарського походження є органічним.
У жовтні 2013 року в Україні набув чинності Закон «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», що регулює відносини у сфері виробництва та обігу органічної продукції. Законом також були визначені загальні правила виробництва органічної продукції (сировини) тваринного і рослинного походження.