Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Павло Шеремета: Для зростання національної економіки необхідні структурні фундаментальні реформи

Павло Шеремета: Для зростання національної економіки необхідні структурні фундаментальні реформи
10/07/2014
Павло Шеремета: Для зростання національної економіки необхідні структурні фундаментальні реформи
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Зростання національної економіки можливе (за оптимістичними прогнозами) наприкінці нинішнього або ж на початку наступного року. На цьому наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. «Зростання економіки може відбутися лише наприкінці цього року чи на початку майбутнього за реалізації необхідних дисциплінованих, структурних, фундаментальних реформ. За базовим сценарієм, якщо брати 2015 рік, ми говоримо про можливість зростання і фокусуємо увагу в цьому напрямку», - сказав Міністр.
Втім, він зазначив, що перспективи розвитку економіки України у поточному році залишаються хиткими. Так, експерти не виключають, що зниження ВВП у 2014 році може дорівнювати 3% і навіть більше, відбуватиметься також зростання цін на споживчому ринку.

Загрозами, які спричиняють такий розвиток сценарію, виступають, насамперед, накопичення як зовнішніх, так і внутрішніх зобов\'язань (у т.ч. боргових), високий рівень зарегульованості, який вже тривалий час демонструє українська економіка, а також слабке використання ефективних двигунів зростання економіки. Павло Шеремета зазначив: є ще декілька стримуючих факторів, які теж негативно впливають на поточну економічну ситуацію, але вони необхідні для пожвавлення економіки.

«Стримуючими факторами є проведений секвестр бюджету, зростання курсу, цін (в тому числі, й на тарифи, газ, тепло). У результаті ми матимемо звуження внутрішнього споживчого попиту домогосподарств, але це є частина тих потрібних «ліків», які необхідні для того, щоб стабілізувати економічну ситуацію в країні», - сказав Павло Шеремета.

Разом з тим Міністр акцентував увагу, що економіка України хронічно залежна від двох дефіцитів - фіскального і торговельного. Ці проблеми накопичувалися тривалий час і потребують першочергової уваги. І це те, на що в першу чергу буде звертати увагу український Уряд.

Поділитися статею:
Напишіть нам