Гарантія виробництва безпечної продукції – система HACCP
Впровадження системи НАССР, як міжнародної вимоги до системи управління безпечністю харчових продуктів, про яку в Україні йдеться останні десять років, слід віднести до так званих нереалізованих тем.
Останній штрих до неї - наказ Міністерства аграрної політики та продовольства "Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)." (№1704/22016 від 9.10.2012 р.). Документ є обов'язковим для операторів ринку харчових продуктів та державних інспекторів ветеринарної медицини, які реалізують державну політику у сфері безпечності харчових продуктів при здійсненні державного контролю за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP. На жаль, Держветфітослужбою й досі…
детальніше >