Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новини

1505/2014
Впровадження систем управління дарує впевненість у майбутньому!
Сертифікація системи управління якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001 носить добровільний характер. Натомість саме впровадження систем управління дозволяє: задовольнити запити споживачів; знизити витрати підприємства на виробництво, підвищити його рентабельність за рахунок зниження енергетичних витрат та зниження невиробничих витрат: виробничий брак, штрафні санкції, реклама; вивести підприємство на нові, в тому числі міжнародні ринки з відповідною ціновою політикою; підвищити конкурентоспроможність в умовах ринкової економіки; забезпечити лояльність потенційних споживачів, клієнтів і партнерів; орієнтувати всі виробничі процеси на підвищення якості та безпечності; удосконалювати інформаційну систему підприємства; стати більш привабливим для інвесторів. Орган з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія» призначений в Національній Системі сертифікації…
детальніше >
1305/2014
Міжнародна організація зі стандартизації (ISO) пропонує всім зацікавленим сторонам взяти участь у відкритому обговоренні поточної версії стандарту ISO 22000:2005 \"Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до всіх організацій в ланцюзі виробництва і споживання харчових продуктів\", а також представити свої пропозиції для його новій версії, розробка якої почнеться цього року. Поточна версія стандарту ISO 22000 була опублікована в 2005 році для використання будь-якою організацією з харчової промисловості. Стандарт створює основу для встановлення правил, процедур і керівних принципів у галузі управління безпекою харчових продуктів, сприяючи зниженню витрат на менеджмент. Користувачам документа також надаються функціональні інструменти, необхідні для забезпечення безпеки харчових продуктів в…
детальніше >
Ви можете запропонувати нову версію стандарту ISO 22000!
1205/2014
Міністерство аграрної політики та продовольства України з метою ідентифікації органічних продуктів харчування споживачами розробило порядок їх маркування. Розроблені правила маркування та вимоги до неї закріплені проектом постанови Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку та вимог до маркування органічної продукції», опублікованому на офіційному веб-сайті Мінагропроду. Згідно з запропонованим порядком, маркувати продукцію як органічну виробники можуть лише за наявності сертифіката відповідності. Маркування повинно складатися з: державного або приватного логотипу органічної продукції, під яким вказується номер контролюючого органу (складається з акроніма, який визначає країну, в якій знаходиться сертифікований оператор); терміна, який позначає метод, що забезпечує посилання на метод органічного виробництва; код сертифікаційного органу. Крім…
детальніше >
Порядок маркування органічної продукції, розроблений в Україні
0705/2014
З метою створення сприятливих умов для забезпечення безпеки і здоров\'я людини при придбанні продуктів харчування ДП \"Херсонстандартметрологія\" проводить лабораторні дослідження якості продуктів харчування. При виникненні питань щодо якості та безпеки харчових продуктів можна звернутися до Випробувального центру продукції ДП \"Херсонстандартметрологія\" за адресою:м.Херсон, вул. Смольна 134а, (0552) 41-04-74. Для забезпечення проведення досліджень необхідно дотримуватися умови надання зразків продукції та умов оплати проведення робіт згідно з договором, який укладається між замовником досліджень та ДП \"Херсонстандартметрологія\".
детальніше >
До уваги споживачів! Дослідження якості продуктів
0605/2014
Уряд України зараз повинен вирішувати одночасно декілька важливих питань. Це, перш за все, фінансова стабілізація, вихід на траєкторію сталого економічного зростання, (стабільного у майбутні роки), а також зміна акцентів рушійних сил економіки з традиційного споживання на інвестиційну модель розвитку, яку отримаємо у результаті реформ. На цьому зосередив увагу Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта 29 квітня у ході брифінгу стосовно макроекономічних показників за перший квартал 2014 року. «За попередніми підрахунками, ВВП за перший квартал становитиме -1%. У цілому результати першого кварталу для нас є кращими, ніж ми очікували. Не дивлячись на суспільно-політичну ситуацію у державі, економіка…
детальніше >
Анатолій Максюта: Нова модель зростання національної економіки запрацює з 2015 року
2804/2014
Впровадження системи НАССР, як міжнародної вимоги до системи управління безпечністю харчових продуктів, про яку в Україні йдеться останні десять років, слід віднести до так званих нереалізованих тем. Останній штрих до неї - наказ Міністерства аграрної політики та продовольства "Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)." (№1704/22016 від 9.10.2012 р.). Документ є обов'язковим для операторів ринку харчових продуктів та державних інспекторів ветеринарної медицини, які реалізують державну політику у сфері безпечності харчових продуктів при здійсненні державного контролю за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP. На жаль, Держветфітослужбою й досі…
детальніше >
Гарантія виробництва безпечної продукції – система HACCP
1804/2014
Верховна Рада України 09 квітня 2014 року прийняла Закон № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру».
детальніше >
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
1504/2014
Торік про введення електронних акцизних марок заявила Швейцарія. А з листопада 2013 електронна система Codentify (Кодентіфай) тестується в Україні. Цифрова технологія Codentify може бути застосована в будь підакцизної галузі. Полягає вона в тому, що виробник наносить на упаковку шифр з 12-значного цифро-літерного коду, який і є електронною акцизною маркою. У коді зашифрована інформація про дату, час і місце виробництва, виробника, робочій зміні, країні, для якої призначений товар, максимальної/ мінімальної роздрібної ціни. Генерація коду в режимі онлайн відбувається тільки після отримання дозволу з сервера контролюючого органу. Технологію Codentify можна використовувати і для відстеження маршруту переміщення товару. Досягається це шляхом сканування електронного…
детальніше >
Паперові акцизні марки замінять на електронні?
1404/2014
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») призначене та уповноважене органом із сертифікації в державній системі сертифікації за всіма схемами (моделями) сертифікації. Про це Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 4 квітня 2014 року видало наказ № 385 «Про призначення та уповноваження органів із сертифікації в державній системі сертифікації»    
детальніше >
Призначення органом із сертифікації в державній системі сертифікації за всіма схемами (моделями) сертифікації
1404/2014
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») безстроково призначений органом із сертифікації на виконання робіт із сертифікації систем управління в державній системі сертифікації. Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 10.05.93 N 46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію» та з метою виконання вимог ДСТУ 3420-96 «Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів, що здійснюють сертифікацію систем управління» Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 4 квітня 2014 року видало відповідний наказ № 384 «Про призначення органів із сертифікації на виконання робіт із сертифікації систем управління в державній системі сертифікації»  
детальніше >
Про призначення органом із сертифікації на виконання робіт із сертифікації систем управління
1004/2014
Цукерки - це кондитерський виріб чи продукти з багатьма невідомими? Розмаїття шоколадних, мармеладних, карамельних виробів приваблює. Щоправда, скільки б нам не казали, що це продукти не надто корисні, усе одно їх їли, їдять і їсти будуть. Тому спробуємо розібратися в тому, які саме цукерки як мають називатися, і що, власне, має знати споживач, коли купує цукерки. Що має знати звичайний споживач, вибираючи з величезного розмаїття цукерок, щоб вони були і до смаку, і не зашкодили здоров'ю, і відповідали встановленій ціні? Цукерки - особливий вид кондитерських виробів, оскільки вони є улюбленими солодощами як для малюків, так і людей різного віку. Цукерки…
детальніше >
Що в цукерок під обгорткою?
0904/2014
Маркувати продукцію як органічну виробники можуть лише за наявності сертифіката відповідності. Маркування має складатися з державного або приватного логотипу органічної продукції Міністерство аграрної політики та продовольства України з метою ідентифікації органічних продуктів харчування споживачами розробило порядок їх маркування. Розроблені правила маркування та вимоги до неї закріплені проектом постанови Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку та вимог до маркування органічної продукції», опублікованому на офіційному веб-сайті Мінагрополітики. Згідно з запропонованим порядком, маркувати продукцію як органічну виробники можуть лише за наявності сертифіката відповідності. При цьому сама маркування повинно складатися з державного або приватного логотипу органічної продукції, під яким вказується номер контролюючого органу, який складається…
детальніше >
В Україні розробили порядок маркування органічної продукції
Напишіть нам