Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новини

3103/2014
До уваги власників кафе та ресторанів!
Споживання смачних, але й безпечних продуктів харчування - ось, що ми чекаємо від закладів ресторанного господарства. Але не завжди наші очікування відповідають дійсності. Заклади, що дійсно дбають про свій імідж та, насамперед, працюють для задоволення потреб відвідувачів, повинні здійснювати жорсткий контроль на всіх етапах виробництва та постачання готових страв. Саме такий контроль забезпечує наявність у закладі ресторанного господарства системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), яка встановлена законодавчо. Відповідно до статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 р. «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування…
детальніше >
2803/2014
Будь-який з стандартів ISO 9001, що регламентує системи менеджменту якості - дієвий інструмент у боротьбі за ефективність і якість. Кожна модель управління повинна в максимальному ступені відповідати потребам організації та підвищувати її конкурентоспроможність. Про цю просту істину нерідко забувають підприємства, що надають послуги чи є товаровиробниками. Головна сила, яку несе в собі ISO 9001, полягає в його універсальній здатності надавати незалежну оцінку діяльності компанії. В умовах глобальної світової конкуренції стандарт ставить перед усіма організаціями загальні, зрозумілі цілі, незалежно від умов роботи і культурних відмінностей. Не стільки сам стандарт, скільки його розумне й відповідальне використання забезпечує сталий розвиток бізнесу. Фірми, які…
детальніше >
Як сертифікація ISO 9001 впливає на прибуток компанії?
2803/2014
Випробувальний центр Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») з метою забезпечення жорсткого контролю за дотриманням стандартів якості, санітарно-гігієнічних норм і галузевих нормативів при реалізації на продовольчому ринку Херсонщини кисломолочної продукції проводить випробування по визначенню широкого спектру молочнокислих бактерій (термофільних стрептококів, ацидофільних бактерій, болгарської палички) та біфідобактерій. Лікарі стверджують, що від того, чим і наскільки наповнена тарілка, залежить зовнішній вигляд і самопочуття людини. Оборонні здатності організму визначаються станом імунних клітин. Щоб вони були в гарній формі і на відмінно виконували свою місію, їх потрібно підтримувати вітамінами, мікроелементами і живильними корисними речовинами. Основне джерело цих…
детальніше >
На Херсонщині під контролем якість кисломолочних продуктів
2703/2014
В Україні продукція, призначена для дитячого харчування входить до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації і тому повинна проходити ретельний контроль показників безпеки та якості. Саме такий контроль призначена для дитячого харчування продукція може пройти у Випробувальному центрі Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія»). Висококваліфіковані фахівці Випробувального центру серед інших випробувань проводять випробування продукції на вміст підсолоджувачів, консервантів, барвників та інших харчових добавок, молочного та рослинного жиру, наявності токсичних елементів, радіонуклідів, перевіряють мікробіологічні, фізико-хімічні та органолептичні показники. Головною проблемою в неправильному харчуванні дітей раннього віку є недостатнє знання та розуміння батьками важливості повноцінного…
детальніше >
На контролі – продукція для дитячого харчування
2703/2014
Здійснюючи щодня покупки в магазині чи на ринку, ми стикаємося з визначенням кількості товару шляхом зважування. Тому мимоволі виникає питання: чи отримуємо ми ту кількість товару, за яку заплатили? Вже давно ні для кого не секрет, що факт нелегального ввезення та продажу в Україні фальсифікованих торгових ваг має місце. Зокрема, мова йдеться про електронні ваги з індикацією маси, ціни та вартості на електронних платформних вагах китайського виробництва. Фактична похибка цих ваг, як правило, в 10-20 разів вище допустимої. «Нечесні» ваги можна розпізнати за такими ознаками: відсутність на приладі маркувальної таблички з позначенням торгового знаку або назви виробника, заводського номера, класу…
детальніше >
Як розпізнати ваги, що обманюють?
2603/2014
Державна ветеринарна та фітосанітарна служба подала до Верховної Ради України низку законопроектів задля «перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів». Зокрема, законопроекти покликані відновити втрачену довіру до українського виробника. Крім цього, оскільки вони є частиною «гігієнічного законодавства» ЄС, повинні розширити експорт української продукції до Європи. Зокрема, до Верховної Ради подаються такі законопроекти: проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів» проект Закону «Про корми» проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин» проект Закону «Про побічні продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людьми» проект Закону «Про державний…
детальніше >
Перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів
2603/2014
Український народ не хоче миритися з корупцією в країні, саме це стало однією з причин, що збурили людей організувати Майдан. Тому зараз влада повинна вжити рішучих заходів, щоб це явище якнайшвидше зникло з життя українців. На цьому наголосив у своєму виступі Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета у ході брифінгу «Боротьба із корупцією: практичний підхід». Цей захід був організований Transparency International Ukraine у рамках днів Великої Британії в Україні. «Корупція стала однією з причин Майдану. Люди більше не готові з цим жити. Прозорість, відкритість, дерегуляція, усунення перепон для бізнесу, економічна свобода, захист прав власності, боротьба з корупцією -…
детальніше >
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета про боротьбу з корупцією
2403/2014
Нині триває Великий піст - прадавня християнська традиція обмежувати свою плоть перед Великоднем на знак наслідування Ісуса Христа, який постився у пустелі сорок днів. Християни усіх конфесій поправу вважають цей час найкращим для очищення тіла і духу, адже щирий віруючий повинен не лише обмежувати себе в їжі, а й намагатися максимально позбутися від негативних думок, налагодити стосунки з близькими та полишити гріховні шкідливі звички, причому духовна складова посту вважається значно важливішою від тілесної. На жаль, чимало людей не просто плутають піст із звичайною дієтою, а ще й завдають своєму організму непоправної шкоди, адже далеко не всі «знежирені» та «дієтичні» продукти,…
детальніше >
Нова інформація для споживача
2103/2014
Вчора, 20 березня 2014 року, у приміщенні Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Херсонської обласної державної адміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему «Метрологічне забезпечення лікувальних та профілактичних закладів охорони здоров'я системи МОЗ України». Засідання «круглого столу» було вирішено організувати у зв'язку з виникненням проблемних питань щодо метрологічного забезпечення закладів охорони здоров'я на виконання вимог чинного законодавства в сфері метрології. Організатором «круглого столу» виступило Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». У засіданні взяли участь 42 представники закладів охорони здоров'я Херсонської області. В ході засідання…
детальніше >
Метрологічне забезпечення лікувальних та профілактичних закладів охорони здоров’я системи МОЗ України
2003/2014
З початку року набрав чинності Закон України «Про виробництво та обіг сільськогосподарської продукції та сировини» від 03.09.2013 №425-VII. Він визначає вимоги та правила виробництва, зберігання, перевезення та реалізації органічної продукції, а також її маркування. Зокрема, у статті 29 забороняється при маркуванні продукції, яка не відповідає вимогам даного документу, використовувати написи «органічний», «біодинамічний». «біологічний», «екологічний» та інші слова з префіксом «біо». Тож відтепер виробникам, що виготовляють продукцію відповідно до вимог державних стандартів України (ДСТУ), необхідно привести у відповідність до чинного законодавства маркування. А тим виробникам, що використовують у своїй діяльності технічні умови, необхідно внести у них зміни відповідно до чинного законодавства.…
детальніше >
До уваги виробників харчової продукції та її імпортерів!
1903/2014
Мінекономрозвитку України затверджено Збірник норм часу на повірку засобів вимірювальної техніки (Наказ № 62 від 23.01.2014) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0227-14
детальніше >
Затверджено Збірник норм часу на повірку ЗВТ
1803/2014
Впродовж 2-х місяців 2014 року фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») виконали наступну роботу: у сфері стандартизації - станом на 08.03.2014 р. фонд нормативних документів налічує 19 877 найменувань нормативних документів. Впродовж 2-х місяців придбано 22 нормативних документи, виготовлено 106 копій нормативних документів для 28 підприємств області, актуалізовано 690 нормативних документів для 14 підприємств області, укладено 46 договорів на абонементне обслуговування підприємств області. Для підприємств області надано 7 консультацій при розробці технічних умов, зареєстровано 4 одиниці технічних умов та 17 одиниць змін до технічних умов; у сфері сертифікації та оцінки відповідності видано…
детальніше >
Факти та цифри про поточні результати діяльності
Напишіть нам