Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Новий Технічний регламент безпеки іграшок

Новий Технічний регламент безпеки іграшок
31/07/2014
Новий Технічний регламент безпеки іграшок
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Новий Технічний регламент безпеки іграшок є обов'язковим до застосування з 20.02.2014 року. З цього приводу фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») дають офіційне роз'яснення.

Технічний регламент розроблено з урахуванням Директиви 2009/48 Європейського Парламенту та Ради від 18 червня 2009 р. про безпеку іграшок і встановлює вимоги до безпеки іграшок та їх обігу на території України. Втім, як і раніше, дія Технічного регламенту поширюється на вироби, які призначені для використання в грі дітьми у віці до 14 років.

Новий Технічний регламент визначає кілька важливих нововведень, серед яких:

Зобов'язання для виробників

1. Відповідно до документа виробники перед введенням іграшок в обіг зобов'язані забезпечити їх відповідність вимогам безпеки, встановленим у цьому Технічному регламенті. Крім того, виробники зобов'язані зберігати технічну документацію та декларацію про відповідність протягом 10 років після введення іграшки в обіг.

2. Також виробники повинні з метою захисту здоров'я і безпеки користувачів проводити випробування зразків іграшок, які введені в обіг, розглядати звернення споживачів і у випадку необхідності вести облік таких звернень, а також іграшок, які не відповідають встановленим вимогам, і фактів їх відкликання.

3. Виробники повинні забезпечувати нанесення на іграшки найменування, типу, номера партії, серійного номера або номера моделі або іншого елемента, який дає змогу їх ідентифікувати, а в разі, коли розмір або характер іграшки не дає можливості нанести на неї такі дані, необхідна інформація вказується на упаковці або в документі, що додається до іграшки.

4. Виробники зобов'язані вказувати власне найменування, зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та адресу на іграшці, а якщо це неможливо, - на її упаковці або в документі, що додається до іграшки.

Вимоги щодо безпеки

1. Іграшки можуть бути введені в обіг тільки в разі їх відповідності вимогам безпеки, встановленим у цьому Технічному регламенті, а також санітарним нормам.

2. Іграшки, які введені в обіг, повинні відповідати вимогам безпеки протягом передбаченого терміну їх використання.

Крім того, у додатках до нового порядку також затверджено:

  • Перелік виробів, що не вважаються іграшками згідно з Технічним регламентом безпеки іграшок (істотно змінений у порівнянні з попереднім порядком);
  • Вимоги до безпеки іграшок;
  • Декларація про відповідність повинна містити інформацію, що підтверджує виконання вимог безпеки, встановлених в цьому Технічному регламенті. При цьому складання виробником декларації про відповідність є підтвердженням його відповідальності за відповідність іграшки вимогам безпеки;
  • Вимоги до технічної документації;
  • Попередження щодо безпечного використання іграшок;
  • План заходів із застосування Технічного регламенту безпеки іграшок.

При цьому відповідно до п. 63 нового Технічного регламенту орган з оцінки відповідності призначається згідно з нормами Порядку здійснення процедури призначення органів з оцінки відповідності продукції, процесів і послуг вимогам технічних регламентів.

Поділитися статею:
Напишіть нам