Сьогодні, 21 червня 2016 року, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у семінарі «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальності та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».
Семінар організовано Департаментом агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації для підприємств, які переробляють рослинницьку та тваринницьку сировину.
Під час семінару розглядалися основні вимоги нового харчового законодавства стосовно відповідальності операторів ринку та зменшення регуляторного навантаження, а також питання щодо шліхів та доцільності впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості процедур, заснованих на принципах НАССР, їх економічний ефект. Крім того, обговорювалисяся питання щодо переваг і недоліків використання консультаційних послуг з впровадження цих процедур, оптимізації затрат з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів.
Семінар проводився з метою надання практичної допомоги виробникам харчової та переробної промисловості у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції.