Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Необроблені інгредієнти тваринного походження потребують застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах НАССР

Необроблені інгредієнти тваринного походження потребують застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах НАССР
26/02/2018
Необроблені інгредієнти тваринного походження потребують застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах НАССР
1709/2018
Впродовж 8-х місяців 2018 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») встановили та документально підтвердили технічну компетентність 76 лабораторій в Херсонській області, що виконують вимірювання. Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 28 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 48 лабораторіях. З метою незалежного підтвердження запровадження системи керування вимірюваннями та оцінки її відповідності вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» провели 5 аудитів. До того ж фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» надали інформаційно-консультаційні послуги щодо підготовки комплекту документів для документального підтвердження…
детальніше >
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 76 лабораторій, що виконують вимірювання
1409/2018
З початку 2018 року фонд нормативних документів Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» поповнено  на 65 нормативних документів і тепер він налічує  20 334  найменування стандартів.  Для 92-х підприємств області виготовлено  313 офіційних копій нормативних документів, для 51-го підприємства області впродовж вісьмох місяців з початку 2018 року  актуалізовано 1294 нормативних документи, укладено 8 договорів із суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності щодо абонементного обслуговування з питань стандартизації. Крім того,  фахівці сектору стандартизації та репутаційного менеджменту надали консультативно-методичну допомогу з розробки технічних умов для 73-х підприємств області, взяли на облік  26 одиниць технічних умов та 38 одиниць змін до технічних умов. Для придбання офіційних  копій нормативних документів та поставлення на облік  технічних умов на продукцію та послуги …
детальніше >
Стандартизація: 92 підприємства області забезпечені офіційними копіями нормативних документів

До уваги керівників підприємств, що провадять діяльність із харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження - необроблене молоко, м’ясо, риба, молюски і ракоподібні, зокрема свіжі, охолоджені або заморожені, яйця, мед, їхні похідні та інші продукти, виготовлені з частин тварин, окремих їхніх органів та/або тканин, призначені для споживання людиною.

Відповідно до чинного законодавства України оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), а також забезпечувати належну підготовку відповідальних осіб з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках під час виробництва та обігу харчових продуктів.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, а також підготовки відповідальних осіб з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах НАССР звертатись в ДП «Херсонстандартметрологія»,  м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41-04-67. 

Поділитися статею:
Напишіть нам