Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Мінекономрозвитку продовжує роботу з адаптації національних стандартів і техрегламентів до міжнародних норм

Мінекономрозвитку продовжує роботу з адаптації національних стандартів і техрегламентів до міжнародних норм
24/01/2014
Мінекономрозвитку продовжує роботу з адаптації національних стандартів і техрегламентів до міжнародних норм
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Адаптацію українського законодавства у сфері національних стандартів і техрегламентів до міжнародного і європейського визначено Урядом одним з пріоритетних завдань. Це, з одного боку, сприятиме пожвавленню бізнесової активності, а з другого - зміцненню позицій національного товаровиробника на внутрішньому і зовнішньому ринках. На цьому наголосив заступник директора департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку Микола Гарагуля.

«Прийняття та застосування національних стандартів та техрегламентів, гармонізованих з міжнародними та європейськими, сприяє розвитку підприємницької діяльності в країні та підвищенню конкурентоспроможності української продукції, забезпечує впровадження новітніх технологій та інновацій, захищає громадян від споживання неякісної та небезпечної продукції», - сказав заступник директора департаменту.

За словами Миколи Гарагулі, Україна представлена у 9 міжнародних, європейських і регіональних організаціях зі стандартизації, метрології та сертифікації. Наразі триває робота у цій сфері з міжнародними інституціями, налагоджуються партнерські стосунки із органами влади інших країн.

«Підготовлено до підписання проекти Угоди про співробітництво між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Польським комітетом зі стандартизації у сфері стандартизації та Угоди про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності між Мінекономрозвитку України та Міністерством промисловості Ліванської Республіки», - пояснив заступник директора департаменту.

Він також зазначив, що на сьогодні укладено 37 домовленостей у сфері технічного регулювання з 33 країнами, 18 з яких - на міжурядовому рівні. Крім того, укладено 13 домовленостей на рівні органів з оцінки відповідності Німеччини, Росії, Чехії, Словаччини, Польщі та інших країн.

Прес-служба Мінекономрозвитку

 

Поділитися статею:
Напишіть нам