В минулому, 2015 році, фахівцями випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» в результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 90 зразків, що становить 4 відсотка від загальної кількості зразків.
А саме:
- кукурудза, 6 зразків сої, 2 зразка ріпаку - виявлено ГМО (якісне);
- борошно соєве, ізолят соєвого білку, шрот соєвий тостований негранульований - виявлено ГМО (якісне та кількісне);
- соняшник - завищена масова частка токсичних елементів (мідь, кадмій);
- вода питна з мережі централізованого водопостачання - завищена загальна жорсткість та концентрація хлоридів;
- цукерки - не відповідали за органолептичними показниками, завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ), виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП);
- 6 зразків спирту коньячного молодого - завищена масова концентрація метилового спирту, масова концентрація міді та заліза;
- 16 зразків сиру твердого - за фізико-хімічними показниками (занижена масова частка жиру та завищена масова частка вологи), а також з них 13 зразків - за мікробіологічними показниками ( бактерії групи кишкових паличок (коліформи)- БГКП )
- 3 зразка морозива - виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП);
- цукор білий - за органолептичними показниками;
- огірки свіжі та 2 зразка цибулі - за завищеними нітратами;
- 2 зразка сиру жирного для плавлення - виявлені жири немолочного походження;
- 11 зразків сиру плавленого «Янтар», «Янтарний» та «Дружба» - завищена масова частка миш\'яку та в 4 зразках з 11, виявлені жири немолочного походження;
- виноматеріал - за фізико-хімічними показниками;
- продукт молоковмісний сирний плавлений «Дружба» - завищена масова частка миш\'яку;
- 6 зразків томатної пасти 28% та 36% - за фізико-хімічними показниками (завищений вміст оксиметилфурфуролу);
- 23 зразка сої, 3 зразка ріпаку та кукурудза - виявлено ГМО;
- редька біла «Дайкон» - за завищеним вмістом нітратів;
- сир плавлений - за фізико-хімічними показниками (завищений вміст жиру).
За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої на дослідження харчової продукції.