Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Якість та безпека харчової продукції – під контролем

Якість та безпека харчової продукції – під контролем
02/02/2016
Якість та безпека харчової продукції – під контролем
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

В минулому, 2015 році, фахівцями випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» в результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 90 зразків, що становить 4 відсотка від загальної кількості зразків.

А саме:

  •   кукурудза, 6 зразків сої, 2 зразка ріпаку - виявлено ГМО (якісне);
  •   борошно соєве, ізолят соєвого білку, шрот соєвий тостований негранульований - виявлено ГМО (якісне та кількісне);
  •   соняшник - завищена масова частка токсичних елементів (мідь, кадмій);
  •   вода питна з мережі централізованого водопостачання - завищена загальна жорсткість та концентрація хлоридів;
  •   цукерки - не відповідали за органолептичними показниками, завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ), виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП);
  •   6 зразків спирту коньячного молодого - завищена масова концентрація метилового спирту, масова концентрація міді та заліза;
  •   16 зразків сиру твердого - за фізико-хімічними показниками (занижена масова частка жиру та завищена масова частка вологи), а також з них 13 зразків - за мікробіологічними показниками ( бактерії групи кишкових паличок (коліформи)- БГКП )
  •   3 зразка морозива - виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП);
  •   цукор білий - за органолептичними показниками;
  •   огірки свіжі та 2 зразка цибулі - за завищеними нітратами;
  •   2 зразка сиру жирного для плавлення - виявлені жири немолочного походження;
  •   11 зразків сиру плавленого «Янтар», «Янтарний» та «Дружба» - завищена масова частка миш\'яку та в 4 зразках з 11, виявлені жири немолочного походження;
  •   виноматеріал - за фізико-хімічними показниками;
  •   продукт молоковмісний сирний плавлений «Дружба» - завищена масова частка миш\'яку;
  •   6 зразків томатної пасти 28% та 36% - за фізико-хімічними показниками (завищений вміст оксиметилфурфуролу);
  •   23 зразка сої, 3 зразка ріпаку та кукурудза - виявлено ГМО;
  •   редька біла «Дайкон» - за завищеним вмістом нітратів;
  •   сир плавлений - за фізико-хімічними показниками (завищений вміст жиру).

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої на дослідження харчової продукції.

 

Поділитися статею:
Напишіть нам