Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Якість продукції покращилась майже вдвічі

Якість продукції покращилась майже вдвічі
15/01/2014
Якість продукції покращилась майже вдвічі
1612/2019
Впродовж 11 місяців 2019 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 2 008 зразків продукції, з них по договірних роботах – 1 798 зразків, за рішенням органу з сертифікації – 210 зразків. Фахівці провели 21 621 випробувань продукції, видали 2008 протоколів випробувань. За результатами випробувань 63 зразки продукції не відповідали вимогам нормативних документів. До того ж  перевірено 604 зразків продукції на вміст ГМО, в 6 зразках виявлено вміст ГМО. Крім того, випробувальний центр продукції ДП «Херсонстандартметрологія» успішно взяв участь у 31 раунді Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР). До того…
детальніше >
У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 21 тисячу випробувань
1312/2019
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 11 місяців 2019 року зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (2 сертифікати на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 8 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 5 систем та остаточну  оцінку 7 систем управління, здійснили 34 наглядових аудити за сертифікованими системами управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 206 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua  
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів

Фахівцями випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») протягом 2013 року за зверненнями суб'єктів підприємницької діяльності проведено випробування 2531 зразка сировини та харчової продукції, виготовленої на Херсонщині та в інших регіонах України.

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико - хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 42 зразка, що становить 1,6 відсотка від загальної кількості перевіреної продукції.

А саме:

  • масло вершкове та масло вершкове «Селянське» ( 16 видів) - виявлений рослинний жир;
  • спред 80 % , в т.ч. 25 % молочного жиру - не містить молочного жиру;
  • сир «Мааздам» - виявлено рослинний жир;
  • ковбаса напівкопчена «Баварська» - завищена масова частка вологи, органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • ковбаса варена «Лікарська» - завищена масова частка вологи, солі і жиру, занижена масова частка білка;
  • сосиски варені «Докторські» і ковбаски варені «Гриль» - завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів ( МАФАМ );
  • вода питна оброблена слабо газована, газована і негазована - виявлена синьо гнійна паличка, загальні коли форми, завищено загальне мікробне число;
  • вода питна з свердловини - завищено загальне мікробне число;
  • молоко коров'яче заготівельне - виявлені жири немолочного походження;
  • консерви «Кілька чорноморська нерозібрана в томатному соусі» і «Кільки балтійські обсмажені в томатному соусі» - занижена складова частина риби, завищено складова частина соусу;
  • томатна паста 25 % - занижена масова частка розчинних сухих речовин;
  • олія соняшникова нерафінована невимороженное - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • майонез столовий висококалорійний 67 % «Королівський» - завищена кількість дріжджів (при нормі не більше 1 * 103 фактично 2,2 * 103);
  • вино натуральне виноградне червоне сухе тихе «Барон де Валь Де Лод» - органолептичні показники і показники розливостійкості не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • горілка «Ходорєв Пшениця» - занижена фортеця;
  • слойка м'ясна печінкова варена - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • соняшник некласний - завищена масова частка міді.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої харчової продукції.

Довідка.

У 2012 році фахівцями випробувального центру ДП «Херсонстандартметрологія» було перевірено 2596 видів продукції. З них вимогам чинних нормативних документів не відповідало 80 зразків, що склало 3 відсотки від загальної кількості перевіреної продукції, що практично в два рази більше ніж у минулому році. Цей показник в минулому 2013 році складав 1,6 відсотків і говорить про те, що якісної продукції на Херсонщині стало більше.

З питань проведення досліджень сировини та харчової продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134- а, тел.(0552) 41 04 74, факс(0552) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам