Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Якість продукції покращилась майже вдвічі

Якість продукції покращилась майже вдвічі
15/01/2014
Якість продукції покращилась майже вдвічі
0608/2019
Впродовж першого півріччя 2019 року фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 106 сертифікатів на продукцію та послуги. З них 41 сертифікат на харчову продукцію, 32 сертифікати на промислову продукцію, 16 сертифікатів на готельні послуги, 20 сертифікатів на послуги харчування та 2 сертифікати на послуги ДТЗ. Всього впродовж першого півріччя 2019 року на добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшло 125 заявок. Сертифікація передбачає підтвердження третьою стороною показників (характеристик) продукції (процесів або послуг) на підставі випробувань, обстеження, атестації виробництва та оцінки систем управління якістю.             Згідно з галуззю акредитації Орган з оцінки відповідності ДП «Херсонстандартметрологія» акредитований на проведення…
детальніше >
На добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшло 125 заявок
0108/2019
Впродовж першого півріччя 2019 року фонд нормативних документів Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» поповнено  на 41 нормативний документ і тепер він налічує  20 403 найменування стандартів.  Для  95 підприємств області виготовлено  260 офіційних копії нормативних документів, для 46 підприємств області впродовж  першого півріччя 2019 року актуалізовано 999 нормативних документів. Крім того,  фахівці сектору стандартизації та репутаційного менеджменту надали методичну допомогу з розробки технічних умов для 83 підприємств області, взяли на облік  6 одиниць технічних умов та 38 одиниці змін до технічних умов.   Для придбання офіційних  копій нормативних документів та поставлення на облік  технічних умов на продукцію та послуги  звертатись за адресою м. Херсон, вул. Смольна, 134-А,  кімн. 203,…
детальніше >
Стандартизація: 95 підприємств області забезпечені офіційними копіями нормативних документів

Фахівцями випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») протягом 2013 року за зверненнями суб'єктів підприємницької діяльності проведено випробування 2531 зразка сировини та харчової продукції, виготовленої на Херсонщині та в інших регіонах України.

У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико - хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 42 зразка, що становить 1,6 відсотка від загальної кількості перевіреної продукції.

А саме:

  • масло вершкове та масло вершкове «Селянське» ( 16 видів) - виявлений рослинний жир;
  • спред 80 % , в т.ч. 25 % молочного жиру - не містить молочного жиру;
  • сир «Мааздам» - виявлено рослинний жир;
  • ковбаса напівкопчена «Баварська» - завищена масова частка вологи, органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • ковбаса варена «Лікарська» - завищена масова частка вологи, солі і жиру, занижена масова частка білка;
  • сосиски варені «Докторські» і ковбаски варені «Гриль» - завищена кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів ( МАФАМ );
  • вода питна оброблена слабо газована, газована і негазована - виявлена синьо гнійна паличка, загальні коли форми, завищено загальне мікробне число;
  • вода питна з свердловини - завищено загальне мікробне число;
  • молоко коров'яче заготівельне - виявлені жири немолочного походження;
  • консерви «Кілька чорноморська нерозібрана в томатному соусі» і «Кільки балтійські обсмажені в томатному соусі» - занижена складова частина риби, завищено складова частина соусу;
  • томатна паста 25 % - занижена масова частка розчинних сухих речовин;
  • олія соняшникова нерафінована невимороженное - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • майонез столовий висококалорійний 67 % «Королівський» - завищена кількість дріжджів (при нормі не більше 1 * 103 фактично 2,2 * 103);
  • вино натуральне виноградне червоне сухе тихе «Барон де Валь Де Лод» - органолептичні показники і показники розливостійкості не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • горілка «Ходорєв Пшениця» - занижена фортеця;
  • слойка м'ясна печінкова варена - органолептичні показники не відповідають вимогам чинних нормативних документів;
  • соняшник некласний - завищена масова частка міді.

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань якості та безпеки наданої харчової продукції.

Довідка.

У 2012 році фахівцями випробувального центру ДП «Херсонстандартметрологія» було перевірено 2596 видів продукції. З них вимогам чинних нормативних документів не відповідало 80 зразків, що склало 3 відсотки від загальної кількості перевіреної продукції, що практично в два рази більше ніж у минулому році. Цей показник в минулому 2013 році складав 1,6 відсотків і говорить про те, що якісної продукції на Херсонщині стало більше.

З питань проведення досліджень сировини та харчової продукції звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134- а, тел.(0552) 41 04 74, факс(0552) 41 04 75

e-mail: lab@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам