Весна відома всім нам авітамінозом. Фрукти, заготовлені на зиму, поступово втрачають корисні властивості, альтернативою вітамінів в цей період є сухофрукти, які багаті на калій та залізо - елементи, що сприяють кровотворенню та нормалізують кров'яний тиск. Також сухофрукти позитивно впливають на обмін речовин, корисні для серцево-судинної, нервової системи та м'язів.
Однак на ринках все частіше з'являються сухофрукти, які готувалися за допомогою хімічної промисловості. Такий десерт не має нічого спільного з користю, але виглядає смачно. Для чого це робиться? Для презентабельного вигляду та якомога довшого зберігання.
Способи приготування «хімічних» сухофруктів:
Як обрати якісні сухофрукти?
Уникайте яскраво-забарвлених сушених плодів. Якщо ви обираєте курагу - вона має бути світло жовтою чи коричневою, а не яскраво-помаранчевою. Чорнослив не може бути насичено-чорним, бо його природній колір далекий від нього. Якісний інжир має світло-коричневий колір, краще - коли він з білим налітом (ознака глюкози, що виступила). Родзинки в залежності від сорту винограду мають бути жовто-коричневими та темно-синіми. Якщо вони мають занадто світлий колір - то готувалися вони за допомогою хімії.
Також плод не повинен мати винного смаку та гірчити.
Якщо у Вас виникли сумніви щодо якості придбаного товару, рекомендуємо скористатися послугами Випробувального центру продукції ДП "Херсонстандартметрологія" за адресою:
м.Херсон, вул. Смольна 134а, (0552) 41-04-74.