Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Голова Держпродспоживслужби розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу

Голова Держпродспоживслужби розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу
18/07/2018
Голова Держпродспоживслужби розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу
1008/2018
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») за сім місяців 2018 року зареєстрували 11 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (6 сертифікатів на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 5 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку  10 та остаточну  оцінку 9 систем управління. Також здійснили 22 наглядових аудити та 6 внутрішніх аудитів за функціонуванням систем управління. Для 7-х підприємств області фахівці надали  методичну допомогу з питань розробки та впровадження систем управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія»,…
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 11 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів
0908/2018
Сьогодні, 09 серпня 2018 року, в.о. генерального директора Лариса Бартків взяла участь у заходах з нагоди Дня поля «Інноваційні технології вирощування посухостійких культур та ефективне використання зрощення в сучасних умовах». Захід організовано Інститутом зрошуваного землеробства НААН, (м. Херсон, сел. Наддніпрянське) з метою підвищення ефективності функціонування галузі землеробства в Південному регіоні України за умов посилення посушливості клімату. Серед учасників заходу: - Міністерство аграрної політики та продовольства України; - Національна академія аграрних наук України; - Обласні державні адміністрації та Департаменти агропромислового розвитку Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської областей; - Державне агентство водних ресурсів України; - Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області; -…
детальніше >
ДП «Херсонстандартметрологія» відзначене Подякою

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) нагадав, що прийнятий закон «Про державний контроль в сфері обігу харчових продуктів» адаптує український закон до європейського і розповів, як по-новому проводитимуться позапланові перевірки бізнесу

Залежно від критеріїв ризику передбачаються такі види контролю:

1. Низькоризикована продукція – може бути тільки документальний контроль.

2.За більш високим ступенем ризиків – фізичні перевірки, тобто, коли беруться документи і звіряються, чи дійсно продукція відповідає тому, що написано, чи відповідає даним упаковка, чи вона герметична, і певний відсоток встановлюється лабораторних досліджень.

Позапланові процедури, можливо, бували й раніше, але процедура була надто складною. Зокрема, перед проведенням перевірки ми повинні були отримати згоду, тобто в міністерства додатково ще отримувати згоду. В результаті, коли споживач скаржиться, він розраховує, що заходи контролю будуть за декілька днів. Європейські принципи – це в той же або на наступний день. А згода на інформування політики займала декілька тижнів. Тобто, товару, на який скаржилися, уже по суті не було на поличках супермаркета, якщо йдеться про швидкопсувну продукцію, а в більшості випадків нарікають саме на неї", – сказав Лапа.

За його словами, зараз ситуація змінилася. З 4 квітня ми маємо можливість перевіряти без згоди інформування, але має бути обгрунтування перевірки споживачем.

Мається на увазі скарга (дата, підпис, ім’я по батькові, адреса, конкретна назва господарюючого суб’єкта). Я просив би на це звертати увагу – не назва торгової марки, а саме господарюючого суб’єкта (це можна подивитися в куточку споживача – ТОВ, ПП, фізична особа, підприємець) та адреса такого суб’єкта. Також потрібно додавати документи, які підтверджують взаємовідносини, щоб не було замовних скарг, як це бувало раніше, коли органи контролю направляли на того чи іншого конкурента в корпоративних війнах. Тому під час купівлі потрібно брати чек, щоб додати як підтверджуючий документ, та письмове оскарження, після чого ми виконуємо позастрокову перевірку", – акцентував він.

За матеріалами сайту АgroPolit.com

Поділитися статею:
Напишіть нам