Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Факти та цифри про поточні результати діяльності

Факти та цифри про поточні результати діяльності
17/04/2015
Факти та цифри про поточні результати діяльності
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Впродовж І кварталу 2015 року фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») виконали наступну роботу. 

У сфері стандартизації виготовлено 115 офіційних копій нормативних документів для 50 підприємств області, актуалізовано 779 нормативних документів для 34 підприємств області, станом на 04.04.2015 р. укладено 39 договорів із суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності щодо абонементного обслуговування з питань стандартизації; надано консультативно-методичну допомогу при розробці технічних умов для 34 підприємств, перевірено та поставлено на облік 28 одиниць технічних умов та 22 одиниці змін до технічних умов. 

У сфері сертифікації та оцінки відповідності видано 45 сертифікатів на продукцію та послуги, з них 12 сертифікатів на харчову продукцію, 23 сертифікати на промислову продукцію, 6 сертифікатів на готельні послуги, 4 сертифікати на послуги харчування; проведено 58 технаглядів за виробництвом сертифікованої продукції; надійшло 14 заявок на добровільну сертифікацію харчової продукції; надійшло 53 заявки на добровільну сертифікацію промислової продукції. 
Випробувальним центром продукції прийнято на випробування 416 зразків продукції, проведено 4 343 випробування, видано 416 протоколів випробувань, всі зразки продукції відповідали вимогам нормативних документів, проведено стажування на робочому місці для 8 фахівців підприємств області, взято участь у 4-х раундах Програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань (МПР).
У сфері метрології здійснено повірку 27 074 одиниць засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), атестовано 492 одиниці обладнання, видано 15 експертних висновків щодо відповідності вимірювальної техніки, яка ввозиться на територію України, вимогам Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», які підлягають періодичній повірці.
Крім того, атестовано 33 вимірювальних лабораторії, проведено контроль за діяльністю 33 атестованих вимірювальних лабораторій, в зв‘язку з розширенням галузі вимірювань проведено позачергову атестацію 2-х лабораторій.
У сфері якості зареєстровано 4 сертифікати на сучасні системи управління, проведено попередню оцінку 1 системи управління, остаточну оцінку 1 системи управління, 14 наглядових аудитів за функціонуванням систем управління та 1 внутрішній аудит.

Поділитися статею:
Напишіть нам