Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці ДП«Херсонстандартметрологія» взяли участь в обговоренні питань туристичного та готельного бізнесу в Херсонській області

Фахівці ДП«Херсонстандартметрологія» взяли участь в обговоренні питань туристичного та готельного бізнесу в  Херсонській області
26/11/2018
Фахівці ДП«Херсонстандартметрологія» взяли участь в обговоренні питань туристичного та готельного бізнесу в Херсонській області
1012/2018
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 11-ти місяців 2018 року зареєстрували 26 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (18 сертифікатів на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 8 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 25 та остаточну  оцінку 24 систем управління. Також здійснили 33 наглядових аудити та 11 внутрішніх аудитів за функціонуванням систем управління. Для 8-х підприємств області фахівці надали  методичну допомогу з питань розробки та впровадження систем управління. З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон,…
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 26 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів
0612/2018
Сьогодні, 6 грудня 2018 року, Верховна Рада України прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (реєстраційний номер законопроекту 8450). Мета Закону - забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти. З прийняттям цього закону в нашій державі буде сформована нова культура інформування споживачів про харчовий продукт. Крім того, цей закон приводить у відповідність українське законодавство до норм ЄС, а також підвищує рівень поваги до споживача. Він містить вимоги щодо виділення алергенів, передбачає збільшення шрифту на етикетці, зазначення країни чи місця походження харчового…
детальніше >
Верховна Рада прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

23 листопада 2018 року відбулася робоча зустріч для обговоренню питань, пов’язаних із проходженням процедури сертифікації відповідності послуг розміщення та харчування, а також встановлення категорій готельним закладам для провадження туристичної діяльності.

Тема робочої зустрічі – «Додержання вимог законодавства України щодо надання послуг з проживання та харчування в рамках реформування системи технічного регулювання та євроінтеграції». Учасники робочої зустрічі розглядали наступні питання:

- вимоги Закону України «Про туризм»;

- сертифікація та категоризація закладів розміщення в умовах євроінтеграції;

- пакет документів, який необхідно подати на розгляд комісії із встановлення категорій готелям.

В ході робочої зустрічі учасники зазначили, що окрім курортно-рекреаційної складової в області досить активно зростає попит на водний туризм, винний, гастрономічний, рибальський, мисливський, історико-культурний, подієвий, діловий, спортивний, екологічний туризм тощо.

Як зазначив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, в нашу область приїздить все більше туристів, екскурсантів та відпочиваючих, як внутрішніх так і іноземних, про що засвідчують моніторингові дослідження та збільшення надходжень від туристичного збору. Зокрема, в поточному році Херсонщину відвідали близько 3,5 млн. туристів та відпочиваючих, а суб’єктами туристичної діяльності сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 30 млн. грн.

Облдержадміністрація має наміри забезпечувати якісну та ефективну промоцію сертифікованих та категоризованих закладів в каналах поширення інформації та продажів.

Під час робочої зустрічі учасники також обговорили основні вимоги ст. 19 Закону України «Про туризм». Крім того були розглянуті питання сертифікації та категоризації закладів розміщення в умовах євроінтеграції, зокрема обсудили інформацію щодо пакету документів, який необхідно подати на розгляд комісії із встановлення категорій готелям.

В робочій зустрічі взяли участь близько 45 керівників закладів розміщення.

Робоча зустріч проходила в атмосфері емоційної зацікавленості та інтелектуальної творчості. Всі, хто бажав, отримали можливість висловити свою особисту думку із винесених на обговорення питань. Крім того, для учасників зустрічі відбулася презентація мобільного путівника торгової марки «Агоов».

Поділитися статею:
Напишіть нам