Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
17/05/2018
Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
0407/2019
1 липня 2019 року уповноважений з антикорупційної діяльності Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» провів навчання з питань запобігання та виявлення корупції. По завершенню навчання 15 працівників (посадові особи юридичних осіб публічного права) пройшли тестування на знання антикорупційного законодавства. Для тестування було запропоновано 16 питань. За результатами тестування 4 працівники не припустилися жодної помилки, 3 працівники допустили по одній неправильній відповіді, решта – від двох до п’яти неправильних відповідей.
детальніше >
В ДП «Херсонстандатметрологія» відбулося навчання з питань запобігання та виявлення корупції.
2706/2019
  Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із державним святом – Днем Конституції України! Від усього серця бажаю вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту та затишку у ваших родинах, мудрості та далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності. А країні, в якій ми почуваємо себе впевненими, затребуваними, самореалізованими, повноправними, щасливими людьми і громадянами - миру і процвітання! З повагою Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов
детальніше >
З Днем Конституції Украї\ни!

16 травня 2018 року фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Міжнародний стандарт, заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні».

Захід організований кафедрою готельно-ресторанної справи Херсонського державного університету спільно з управлінням споживчого ринку Херсонської міської ради, ДП «Херсонстандартметрологія», Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонської Асоціації шеф-кухарів Півдня України.

У засіданні круглого столу взяли участь понад 20 учасників: фахівці з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», представники головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальник управління споживчого ринку Херсонської міської ради, начальник відділу сприяння розвитку підприємств споживчого ринку Херсонської міської ради, представники Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрного університету, навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище», представники національної спілки журналістів, ресторатори та готельєри м. Херсона.

Під час засідання круглого столу розглядалися наступні питання:

-огляд та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримкиу галузі стандартизації;

-презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

-перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005 заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу Херсонської області.

Мета круглого столу – посилення діалогу і обмін досвідом між навчальними закладами готельно-ресторанного бізнесу, владою і експертами в сфері стандартизації та проведення дискусії на теми:

-  оцінка значення міжнародного стандарту ISO 22000:2005 «Food safety management systems Requirements for any organization in the food chain», заснованого на принципах НАССР, в організації готельно - ресторанного бізнесу (світовий аспект);

-  стан впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сфері ресторанного господарства Україні;

- пропозиції щодо розробки програм-передумов, що передують впровадженню НАССР у готельно- ресторанних закладах;

- ідеї щодо впровадження досвіду використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у навчальний процес підготовки майбутніх фахівців у сфері ресторанного господарства;

На сьогодні Україна вже має набір законодавчих інструментів, спрямованих на розвиток стандартизованого підходу щодо оцінки сервісної діяльності галузі готельно- ресторанного бізнесу. Але до цього часу на українському ринку впровадження новітніх світових розробок у цій сфері, і більшість переваг використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, не є доступними для більшості закладів. Тому, в рамках круглого столу Херсонський державний університет і партнери шукають можливості для готельно-ресторанних підприємств долучитися до переходу на використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Виходячи з цих цілей, учасники круглого столу обговорили наступні питання:

- огляд, аналіз та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримки у галузі стандартизації;

-  презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у діяльність українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

- перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сферу готельно-ресторанного бізнесу в Херсонської області;

- можливості співпраці органів державної влади, підприємств та навчальних закладів у впровадженні міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Поділитися статею:
Напишіть нам