Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
17/05/2018
Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
2006/2018
Безпека та якість харчової продукції та сільськогосподарської сировини є одними з основних факторів, які визначають здоров'я населення країни.     Основною гарантією безпечності продуктів харчування є контролювання в продовольчій сировині та готовій продукції залишкових кількостей забруднюючих речовин (радіонуклідів, пестицидів, мікотоксинів, токсичних елементів, патогенних мікроорганізмів тощо). Впродовж п’яти місяців 2018 року фахівці випробувального центру продукції Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» прийняли на випробування 872 зразки продукції, з них по договірних роботах 767 зразків, за рішенням Органу з сертифікації 105 зразків. Провели випробування та видали 8 110 протоколів випробувань. За результатами випробувань не відповідало вимогам нормативних документів 8 зразків продукції.…
детальніше >
У випробувальному центрі продукції ДП «Херсонстандартметрологія» провели понад 8 тисяч випробувань.
1206/2018
Сьогодні, 12 червня 2018 року, генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов взяв участь у роботі колегії Херсонської обласної державної адміністрації На початку засідання колегії голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв вручив відзнаки видатним херсонцям за значний особистий внесок у науково- технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю. В продовження засідання обговорили питання боротьби з браконьєрством на водних об’єктах області, про хід виконання спільних заходів з представниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та врегулювання рибальства в Херсонській області під час весняно-літньої нерестової заборони. Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв з цього…
детальніше >
Генеральний директор ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов взяв участь у роботі колегії ХОДА

16 травня 2018 року фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Міжнародний стандарт, заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні».

Захід організований кафедрою готельно-ресторанної справи Херсонського державного університету спільно з управлінням споживчого ринку Херсонської міської ради, ДП «Херсонстандартметрологія», Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонської Асоціації шеф-кухарів Півдня України.

У засіданні круглого столу взяли участь понад 20 учасників: фахівці з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», представники головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальник управління споживчого ринку Херсонської міської ради, начальник відділу сприяння розвитку підприємств споживчого ринку Херсонської міської ради, представники Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрного університету, навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище», представники національної спілки журналістів, ресторатори та готельєри м. Херсона.

Під час засідання круглого столу розглядалися наступні питання:

-огляд та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримкиу галузі стандартизації;

-презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

-перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005 заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу Херсонської області.

Мета круглого столу – посилення діалогу і обмін досвідом між навчальними закладами готельно-ресторанного бізнесу, владою і експертами в сфері стандартизації та проведення дискусії на теми:

-  оцінка значення міжнародного стандарту ISO 22000:2005 «Food safety management systems Requirements for any organization in the food chain», заснованого на принципах НАССР, в організації готельно - ресторанного бізнесу (світовий аспект);

-  стан впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сфері ресторанного господарства Україні;

- пропозиції щодо розробки програм-передумов, що передують впровадженню НАССР у готельно- ресторанних закладах;

- ідеї щодо впровадження досвіду використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у навчальний процес підготовки майбутніх фахівців у сфері ресторанного господарства;

На сьогодні Україна вже має набір законодавчих інструментів, спрямованих на розвиток стандартизованого підходу щодо оцінки сервісної діяльності галузі готельно- ресторанного бізнесу. Але до цього часу на українському ринку впровадження новітніх світових розробок у цій сфері, і більшість переваг використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, не є доступними для більшості закладів. Тому, в рамках круглого столу Херсонський державний університет і партнери шукають можливості для готельно-ресторанних підприємств долучитися до переходу на використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Виходячи з цих цілей, учасники круглого столу обговорили наступні питання:

- огляд, аналіз та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримки у галузі стандартизації;

-  презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у діяльність українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

- перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сферу готельно-ресторанного бізнесу в Херсонської області;

- можливості співпраці органів державної влади, підприємств та навчальних закладів у впровадженні міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Поділитися статею:
Напишіть нам