Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
17/05/2018
Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу.
1012/2018
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 11-ти місяців 2018 року зареєстрували 26 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (18 сертифікатів на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 8 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 25 та остаточну  оцінку 24 систем управління. Також здійснили 33 наглядових аудити та 11 внутрішніх аудитів за функціонуванням систем управління. Для 8-х підприємств області фахівці надали  методичну допомогу з питань розробки та впровадження систем управління. З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон,…
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 26 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів
0612/2018
Сьогодні, 6 грудня 2018 року, Верховна Рада України прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (реєстраційний номер законопроекту 8450). Мета Закону - забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти. З прийняттям цього закону в нашій державі буде сформована нова культура інформування споживачів про харчовий продукт. Крім того, цей закон приводить у відповідність українське законодавство до норм ЄС, а також підвищує рівень поваги до споживача. Він містить вимоги щодо виділення алергенів, передбачає збільшення шрифту на етикетці, зазначення країни чи місця походження харчового…
детальніше >
Верховна Рада прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

16 травня 2018 року фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Міжнародний стандарт, заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні».

Захід організований кафедрою готельно-ресторанної справи Херсонського державного університету спільно з управлінням споживчого ринку Херсонської міської ради, ДП «Херсонстандартметрологія», Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонської Асоціації шеф-кухарів Півдня України.

У засіданні круглого столу взяли участь понад 20 учасників: фахівці з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», представники головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальник управління споживчого ринку Херсонської міської ради, начальник відділу сприяння розвитку підприємств споживчого ринку Херсонської міської ради, представники Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрного університету, навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище», представники національної спілки журналістів, ресторатори та готельєри м. Херсона.

Під час засідання круглого столу розглядалися наступні питання:

-огляд та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримкиу галузі стандартизації;

-презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

-перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005 заснованого на принципах НАССР у діяльності українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу Херсонської області.

Мета круглого столу – посилення діалогу і обмін досвідом між навчальними закладами готельно-ресторанного бізнесу, владою і експертами в сфері стандартизації та проведення дискусії на теми:

-  оцінка значення міжнародного стандарту ISO 22000:2005 «Food safety management systems Requirements for any organization in the food chain», заснованого на принципах НАССР, в організації готельно - ресторанного бізнесу (світовий аспект);

-  стан впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сфері ресторанного господарства Україні;

- пропозиції щодо розробки програм-передумов, що передують впровадженню НАССР у готельно- ресторанних закладах;

- ідеї щодо впровадження досвіду використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР у навчальний процес підготовки майбутніх фахівців у сфері ресторанного господарства;

На сьогодні Україна вже має набір законодавчих інструментів, спрямованих на розвиток стандартизованого підходу щодо оцінки сервісної діяльності галузі готельно- ресторанного бізнесу. Але до цього часу на українському ринку впровадження новітніх світових розробок у цій сфері, і більшість переваг використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, не є доступними для більшості закладів. Тому, в рамках круглого столу Херсонський державний університет і партнери шукають можливості для готельно-ресторанних підприємств долучитися до переходу на використання міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Виходячи з цих цілей, учасники круглого столу обговорили наступні питання:

- огляд, аналіз та порівняння українського та міжнародного законодавства та заходів державної підтримки у галузі стандартизації;

-  презентація та обговорення успішних проектів з впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у діяльність українських закладів сфери готельно-ресторанного бізнесу;

- перспективи впровадження міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР, у сферу готельно-ресторанного бізнесу в Херсонської області;

- можливості співпраці органів державної влади, підприємств та навчальних закладів у впровадженні міжнародного стандарту ISO 22000:2005, заснованого на принципах НАССР.

Поділитися статею:
Напишіть нам