Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» радять - убезпечте себе від наслідків недостовірних вимірювань

Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» радять - убезпечте себе від наслідків недостовірних вимірювань
08/02/2018
Фахівці ДП «Херсонстандартметрологія» радять - убезпечте себе від наслідків недостовірних вимірювань
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

"Недовага" - тонкий обман, для кожного споживача він практично невловимий - ніхто з нас, купивши з десяток упаковок різних продовольчих товарів і товарів побутової хімії, не піде до контрольних ваг розкривати упаковку і визначати "вагу нетто", та й вдома цього робити не буде. А якщо і буде, то нікому не доведе, що він щось там не відсипав або не пролив сам.

Причому мова йде не про шахрайські схеми, пов'язаних з навмисною недовагою, а про похибки у вимірюваннях, на які виробники і імпортери зараз можуть спокійно не звертати жодної уваги. Через це споживачі несуть великі витрати.

В Європі такий контроль регламентований директивами ЄС і практикується ось вже більше 40 років. На європейських товарах поряд з позначенням номінальної кількості (1000 мг, 300 г і так далі) стоїть значок "е" ( "е-марка") - він гарантує, що середній обсяг або вага продукції строго відповідає заявленому, а надійна упаковка запобігає будь-які зміни в розмірі вмісту (до відкриття, звичайно). Якщо там вказано "7 рідких унцій" - там однозначно 7 унцій рідини. В європейських країнах жоден продавець не ризикне взяти на реалізацію фасований товар без знака "е" - при виявленні порушень вся відповідальність ляже на нього.

В Україні метрологічний нагляд,  в тому числі нагляд за кількістю фасованого товару в упаковках здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері метрологічного нагляду,  — Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Сьогодні ця служба активно розвивається,  набирає обертів і є надія, що українські споживачі будуть надійно захищені від наслідків недостовірних вимірювань.

 А для виробників та імпортерів нагадуємо, щоб уникнути великих втрат, необхідно своєчасно здійснити повірку засобів вимірювальної техніки.

З питань повірки засобів вимірювальної техніки  звертайтесь за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41 04 62, моб. 050 49 48 676

Поділитися статею:
Напишіть нам