Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість

До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
13/11/2018
До уваги споживачів! Перелік речовин або продуктів, які можуть спричиняти алергію або непереносимість
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Цей перелік визначено у Додатку ІІ «Речовини або продукти, що спричиняють алергію або непереносимість» Регламенту № 1169/20116

1. Злаки, що містять рослинні білки, а саме: пшениця, жито, ячмінь, овес, пшениця спельта, камут або їхні гібридні види та продукти, за винятком: — сиропу з глюкози на основі пшениці включно з декстрозою, — мальтодекстрини на основі пшениці, — сиропу з глюкози на основі ячменю, — зернових, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження;

2. Ракоподібні та продукти з ракоподібних;

3. Яйця та продукти з яєць;

4. Риба та продукти з риби, за винятком: — рибного желатину, що використовується як носій для вітамінів або каротиноїдних препаратів, — рибного желатину або рибного клею, що використовується як освітлювач у пиві та вині;

5. Арахіс та продукти з арахісу;

6. Соєві боби та продукти з них, за винятком: — повністю рафінованої соєвої олії та жиру, — природньої суміші токоферолів (E306), природнього D-альфа токоферолу, природнього D-альфа токоферол ацетату та природнього D-альфа токоферол сукцинату, джерелом яких є соя, — фітостиролів та ефірів фітостиролів, що походять з рослинних олій, джерелом яких є соя, — рослинних ефірів станолів, вироблених зі стеролів рослинної олії, джерелом яких є соя;

7. Молоко та продукти з молока (включно з лактозою), за винятком: — випадків, коли такі продукти використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження, — лактитолу;

8. Горіхи, а саме: мигдальний горіх (Amygdalus communis L.), лісовий горіх (Corylus avellana), грецький горіх (Juglans regia), кеш’ю (Anacardium occidentale), пекан (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), бразильський горіх (Bertholletia excelsa), фісташки (Pistacia vera), макадамія (Macadamia ternifolia), продукти з цих горіхів, за винятком горіхів, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки, включно з етиловим спиртом сільськогосподарського походження;

9. Селера та продукти з селери;

10. Гірчиця та продукти з гірчиці;

11. Насіння кунжуту та продукти з нього;

12. Двоокис сірки та сульфіти з концентраціями понад 10 мг/кг або 10 мг/літр в розрахунку на 100%-й SO2, що розраховуються для продуктів, які пропонуються як готові до споживання або відновлені згідно з інструкціями виробників;

13. Люпин та продукти з нього;

14. Молюски та продукти з них

Поділитися статею:
Напишіть нам