Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги користувачів засобів вимірювальної техніки!

До уваги користувачів засобів вимірювальної техніки!
13/12/2017
До уваги користувачів засобів вимірювальної техніки!
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Відповідно до ПОРЯДКУ проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів, затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 193 від 08.02.2016 року, зареєстрованому в Мінюсті України 24.02.2016 р. за №278/28408, періодичній повірці підлягають засоби вимірювальної техніки (ЗВТ), визначені в Переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 374. Заявники зобов’язані подавати ЗВТ на періодичну повірку з дотриманням міжповірочних інтервалів, установлених Мінекономрозвитку.

Фахівці Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» проводять відповідно до письмового звернення заявника, складеного в довільній формі.

Заявник може скласти графік проведення періодичної повірки ЗВТ на відповідний рік за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку та погодити його з виконавцем.

Заявники, які погодили графіки, зобов’язані відповідно до погоджених строків подати ЗВТ на періодичну повірку або своєчасно письмово повідомити виконавців про причини невиконання графіків.

За потреби заявника пересвідчитися у придатності ЗВТ до застосування, а також у разі пошкодження відбитка повірочного тавра та в разі втрати свідоцтва про повірку, якщо таке тавро не передбачено, проводиться позачергова повірка ЗВТ відповідно до письмового звернення заявника.

Позачергова повірка ЗВТ також проводиться у випадках, передбачених технічними регламентами, під час введення в експлуатацію ЗВТ, що пройшли первинну повірку.

А ось що стосується  ЗВТ, які зберігають та не використовують – вони не підлягають періодичній повірці. Але такі ЗВТ повинні мати прикріплену або розташовану на ЗВТ видиму позначку, що цей ЗВТ не використовується. Крім того, зберігання ЗВТ, які не використовують, оформлюють відповідним актом, складеним відповідальною особою суб’єкта господарювання в довільній формі, з наступним його затвердженням керівником суб’єкта господарювання, якому належать такі ЗВТ.

Якщо ж ЗВТ, які зберігають та не використовують, хочуть знову увести в експлуатацію, тоді їх піддають позачерговій повірці.

Користувачам корисно знати, що засоби вимірювальної техніки піддають ще й інспекційній повірці. Інспекційна повірка проводиться під час здійснення метрологічного нагляду. Метрологічний нагляд здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Саме Держпродспоживслужба подає ЗВТ, що перебувають в експлуатації, для інспекційної повірки.

А в разі виникнення спірних питань щодо метрологічних характеристик, придатності до застосування і правильності експлуатації ЗВТ проводиться експертна повірка ЗВТ. Експертну повірку ЗВТ проводять за письмовою заявою заявників, органів досудового розслідування, органів прокуратури та судів або юридичних та фізичних осіб. У заяві повинно бути зазначено мету експертної повірки і причину, що зумовила її проведення.

З питань повірки засобів вимірювальної техніки  звертайтесь за адресою: м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41 04 62, моб. 050 49 48 676

Поділитися статею:
Напишіть нам