Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

До уваги керівників готелей та інших об’єктів, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)!

До уваги керівників готелей та інших об’єктів, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)!
04/12/2019
До уваги керівників готелей та інших об’єктів, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)!
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Туризм є однією з галузей економіки України, що активно розвивається. Пріоритетний напрям розвитку в’їзного та внутрішнього туризму є важливим чинником підвищення якості життя в Україні, утворення додаткових робочих місць, поповнення валютних запасів держави та підвищення її авторитету на міжнародному рівні.

З метою   підвищення   рівня   туристичного   обслуговування, сприяння   споживачам   у  свідомому  виборі  туристичних  послуг, забезпечення рівних можливостей суб'єктам  туристичної  діяльності на ринку туристичних послуг,  забезпечення захисту прав і законних інтересів,  життя,  здоров'я та майна громадян,  підвищення  рівня екологічної    безпеки    об'єктам    туристичної   інфраструктури присвоюються категорії якості та рівня обслуговування.

Категорії готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), встановлюються за результатами добровільної сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) щодо безпеки для життя і здоров’я людей, захисту їх майна та охорони довкілля відповідно до договору між органом із сертифікації та власником або уповноваженою ним особою і оцінювання відповідності готелів вимогам певної категорії.

В Херсонській області оцінювання відповідності готелів заявленій категорії здійснює ДП "Херсонстандартметрологія" (м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел. (0552) 41 04 78)

Отже, для отримання свідоцтва про відповідність певній категорії керівнику готелю необхідно: 

- пройти процедуру сертифікації послуг розміщення (проживання),

- пройти процедуру сертифікації послуг харчування та послуг перукарень (якщо готель має намір підтвердити категорію три зірочки та вище);

- пройти в органі з сертифікації процедуру оцінки відповідності певній категорії;

- підготувати відповідні матеріали, які є доказовою базою відповідності певній категорії (фотоматеріали, рекламну продукцію тощо.

Орган з сертифікації ДП "Херсонстандартметрологія" проводить оцінювання відповідності готелю або аналогічного йому закладу розміщення, направляє документи про результати оцінювання відповідності готелю та пропозиції щодо встановлення йому відповідної категорії комісії із встановлення категорії готелям. Комісія розглядає надані матеріали і приймає рішення про встановлення категорії більшістю голосів. Після  проведення всіх зазначених вище процедур і за умови позитивних їх результатів об’єкт, що призначається для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), отримує свідоцтво про встановлення категорії.

З метою інформування споживачів туристичних послуг про категорію об’єкта туристичної інфраструктури Постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 470 затверджено Порядок доведення до споживачів інформації про вид об’єкта туристичної інфраструктури та його категорію. Відповідно до цього порядку власник об’єкта туристичної інфраструктури зобов’язаний протягом не більше 30 календарних днів з дати видачі свідоцтва про встановлення категорії об’єкту виготовити та встановити знак категорії об’єкта.                                 

Нагадуемо, шо відповідно до статті 19 Закону України «Про туризм» забороняється надавати послуги з розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.

Поділитися статею:
Напишіть нам