Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар

Для херсонських  виробників організували безкоштовний семінар
28/02/2019
Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар
1312/2019
Фахівці  Органу з сертифікації систем управління Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Херсонстандартметрологія») впродовж 11 місяців 2019 року зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління якістю вимогам стандартів (2 сертифікати на відповідність системи управління якістю ДСТУ ISO 9001, 8 сертифікатів на відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000). Крім того, фахівці провели попередню оцінку 5 систем та остаточну  оцінку 7 систем управління, здійснили 34 наглядових аудити за сертифікованими системами управління.   З питань розробки та впровадження систем управління звертатись за адресою: ДП «Херсонстандартметрологія», м. Херсон, вул. Смольна,134-а, к. 206 тел. (0552) 41-04-67, факс 41-04-78, e-mail: csm_suya@i.ua  
детальніше >
В ДП «Херсонстандартметрологія» зареєстрували 10 сертифікатів відповідності систем управління вимогам стандартів
1212/2019
Впродовж 11 місяців 2019 року фахівці сектору метрологічного забезпечення Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» встановили та документально підтвердили технічну компетентність 177 лабораторії в Херсонській області, що виконують вимірювання. Крім того, фахівці відповідно до вимог СОУ РЧ 74.9-02568648-001:2015 провели оцінювання стану вимірювань в 68 вимірювальних лабораторіях, здійснили моніторинг фактичного стану вимірювань в 100 вимірювальних лабораторіях. З метою незалежного підтвердження запровадження та оцінки відповідності системи керування вимірюваннями вимогам, встановленим ДСТУ ISO 10012:2005, фахівці провели аудити діяльності 4 вимірювальних лабораторій та моніторинг фактичного стану вимірювань в одній вимірювальній лабораторії. До того ж фахівці надали для 9 підприємств інформаційно-консультаційні послуги…
детальніше >
В Херсонській області підтвердили технічну компетентність 177 лабораторії, що виконують вимірювання

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, відбувся семінар «Вимоги чинного законодавства в сфері реклами, метрологічного нагляду та впровадження НАССР. Калібрування засобів вимірювальної техніки та калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія». Вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Лабораторний контроль».

Організатори семінару - державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації за участі Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області.

Семінар організований з метою забезпечення розуміння національного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів, розробки та впровадження на потужностях виробництва програм передумов, постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР; лабораторного контролю якості та безпечності харчової продукції; калібрування засобів вимірювальної техніки; порядок проведення заходів з метрологічного нагляду, а також чинного законодавства в сфері реклами.

Кращі фахівці області висвітлювали для виробників нагальні питання.

Так, про калібрування засобів вимірювальної техніки, законодавчу базу в сфері метрології, основні вимоги, порядок проведення, калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія» доповідав заступник генерального директора Владислав Оніщенко.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) доповідав Ігор Олександрович Шатохін, заступник начальника відділу сертифікації продукції та послуг, систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ 4161-2003, ДСТУ ISO 22000:2007, ISO 22000:2005; аудитор з атестації виробництв харчової продукції та продовольчої сировини; з сертифікації харчової продукції та продовольчої сировини.

Стосовно лабораторного контролю якості продукції доповідала заступник керівника випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» Ельвіра Зеленохат.

Начальник Управління захисту споживачів  Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим доповідала стосовно порядку проведення заходів з метрологічного нагляду, що здійснюється у сфері законодавчо регульованої метрології за засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Крім того, Наталя Клим висвітлила вимоги чинного законодавства в сфері реклами.

Важливе й те, що слухачі мали можливість з перших вуст почути, як здійснюється державний аудит щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно-діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Про це доповідала Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У роботі семінару взяли участь представники понад 20 підприємств-виробників області.

Семінар проходив в атмосфері емоційної зацікавленості та інтелектуальної творчості. Всі, хто бажав, отримали можливість висловити свою особисту думку із винесених на обговорення питань.

Поділитися статею:
Напишіть нам