Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар

Для херсонських  виробників організували безкоштовний семінар
28/02/2019
Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, відбувся семінар «Вимоги чинного законодавства в сфері реклами, метрологічного нагляду та впровадження НАССР. Калібрування засобів вимірювальної техніки та калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія». Вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Лабораторний контроль».

Організатори семінару - державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації за участі Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області.

Семінар організований з метою забезпечення розуміння національного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів, розробки та впровадження на потужностях виробництва програм передумов, постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР; лабораторного контролю якості та безпечності харчової продукції; калібрування засобів вимірювальної техніки; порядок проведення заходів з метрологічного нагляду, а також чинного законодавства в сфері реклами.

Кращі фахівці області висвітлювали для виробників нагальні питання.

Так, про калібрування засобів вимірювальної техніки, законодавчу базу в сфері метрології, основні вимоги, порядок проведення, калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія» доповідав заступник генерального директора Владислав Оніщенко.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) доповідав Ігор Олександрович Шатохін, заступник начальника відділу сертифікації продукції та послуг, систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ 4161-2003, ДСТУ ISO 22000:2007, ISO 22000:2005; аудитор з атестації виробництв харчової продукції та продовольчої сировини; з сертифікації харчової продукції та продовольчої сировини.

Стосовно лабораторного контролю якості продукції доповідала заступник керівника випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» Ельвіра Зеленохат.

Начальник Управління захисту споживачів  Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим доповідала стосовно порядку проведення заходів з метрологічного нагляду, що здійснюється у сфері законодавчо регульованої метрології за засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Крім того, Наталя Клим висвітлила вимоги чинного законодавства в сфері реклами.

Важливе й те, що слухачі мали можливість з перших вуст почути, як здійснюється державний аудит щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно-діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Про це доповідала Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У роботі семінару взяли участь представники понад 20 підприємств-виробників області.

Семінар проходив в атмосфері емоційної зацікавленості та інтелектуальної творчості. Всі, хто бажав, отримали можливість висловити свою особисту думку із винесених на обговорення питань.

Поділитися статею:
Напишіть нам