Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар

Для херсонських  виробників організували безкоштовний семінар
28/02/2019
Для херсонських виробників організували безкоштовний семінар
0608/2019
Впродовж першого півріччя 2019 року фахівці Органу з сертифікації продукції та послуг ДП «Херсонстандартметрологія» видали 106 сертифікатів на продукцію та послуги. З них 41 сертифікат на харчову продукцію, 32 сертифікати на промислову продукцію, 16 сертифікатів на готельні послуги, 20 сертифікатів на послуги харчування та 2 сертифікати на послуги ДТЗ. Всього впродовж першого півріччя 2019 року на добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшло 125 заявок. Сертифікація передбачає підтвердження третьою стороною показників (характеристик) продукції (процесів або послуг) на підставі випробувань, обстеження, атестації виробництва та оцінки систем управління якістю.             Згідно з галуззю акредитації Орган з оцінки відповідності ДП «Херсонстандартметрологія» акредитований на проведення…
детальніше >
На добровільну сертифікацію продукції та послуг надійшло 125 заявок
0108/2019
Впродовж першого півріччя 2019 року фонд нормативних документів Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» поповнено  на 41 нормативний документ і тепер він налічує  20 403 найменування стандартів.  Для  95 підприємств області виготовлено  260 офіційних копії нормативних документів, для 46 підприємств області впродовж  першого півріччя 2019 року актуалізовано 999 нормативних документів. Крім того,  фахівці сектору стандартизації та репутаційного менеджменту надали методичну допомогу з розробки технічних умов для 83 підприємств області, взяли на облік  6 одиниць технічних умов та 38 одиниці змін до технічних умов.   Для придбання офіційних  копій нормативних документів та поставлення на облік  технічних умов на продукцію та послуги  звертатись за адресою м. Херсон, вул. Смольна, 134-А,  кімн. 203,…
детальніше >
Стандартизація: 95 підприємств області забезпечені офіційними копіями нормативних документів

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, відбувся семінар «Вимоги чинного законодавства в сфері реклами, метрологічного нагляду та впровадження НАССР. Калібрування засобів вимірювальної техніки та калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія». Вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Лабораторний контроль».

Організатори семінару - державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації за участі Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області.

Семінар організований з метою забезпечення розуміння національного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів, розробки та впровадження на потужностях виробництва програм передумов, постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР; лабораторного контролю якості та безпечності харчової продукції; калібрування засобів вимірювальної техніки; порядок проведення заходів з метрологічного нагляду, а також чинного законодавства в сфері реклами.

Кращі фахівці області висвітлювали для виробників нагальні питання.

Так, про калібрування засобів вимірювальної техніки, законодавчу базу в сфері метрології, основні вимоги, порядок проведення, калібрувальні можливості ДП «Херсонстандартметрологія» доповідав заступник генерального директора Владислав Оніщенко.

З питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) доповідав Ігор Олександрович Шатохін, заступник начальника відділу сертифікації продукції та послуг, систем управління ДП «Херсонстандартметрологія», аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ 4161-2003, ДСТУ ISO 22000:2007, ISO 22000:2005; аудитор з атестації виробництв харчової продукції та продовольчої сировини; з сертифікації харчової продукції та продовольчої сировини.

Стосовно лабораторного контролю якості продукції доповідала заступник керівника випробувального центру продукції ДП «Херсонстандартметрологія» Ельвіра Зеленохат.

Начальник Управління захисту споживачів  Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим доповідала стосовно порядку проведення заходів з метрологічного нагляду, що здійснюється у сфері законодавчо регульованої метрології за засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Крім того, Наталя Клим висвітлила вимоги чинного законодавства в сфері реклами.

Важливе й те, що слухачі мали можливість з перших вуст почути, як здійснюється державний аудит щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно-діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Про це доповідала Світлана Петронюк, начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

У роботі семінару взяли участь представники понад 20 підприємств-виробників області.

Семінар проходив в атмосфері емоційної зацікавленості та інтелектуальної творчості. Всі, хто бажав, отримали можливість висловити свою особисту думку із винесених на обговорення питань.

Поділитися статею:
Напишіть нам