Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Державна підтримка підприємствам, орієнтованим на якість продукції

Державна підтримка підприємствам, орієнтованим на якість продукції
12/02/2014
Державна підтримка підприємствам, орієнтованим на якість продукції
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

Оприлюднені проекти розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції державної політики у сфері управління якістю продукції» та «Про затвердження плану заходів із заохочення вітчизняних підприємств, установ, організацій до впровадження систем управління якістю, екологічного управління та інших систем управління».

Коротко в Мінекономрозвитку важливість зазначених документів прокоментували так: «Реалізація заходів з підвищення якості продукції, виробленої українськими підприємствами, підвищить їх конкурентоспроможність, що сприяє розширенню експортних ринків для вітчизняної продукції».

Документи визначають пріоритетні напрями діяльності органів державної влади, орієнтовані на підвищення якості українських товарів.

Одним із пріоритетів, зокрема є - державна підтримка впровадження сучасних систем управління якістю в усіх сферах економіки. У цих цілях планується внесення змін до ліцензійних умов, що передбачають вимогу наявності сертифікованої системи управління якістю; проведення державних закупівель у підприємств, установ і організацій, що мають сертифіковану систему управління якістю.

Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (далі - ДП «Херсонстандартметрологія») як Орган з сертифікації систем управління уповноважений на право проведення робіт у Державній системі сертифікації УкрСЕПРО.

За даними Органу з сертифікації систем управління ДП «Херсонстандартметрологія» в Херсонської області 72 підприємства мають сертифікати на систему управління якістю, з них в 2013 році отримали сертифікати - 11 підприємств. Це, звичайно ж, дуже і дуже мало. А за даними міжнародної організації по стандартизації, загальна кількість сертифікованих систем управління якістю у світі становить близько одного мільйона. В Україні сертифіковано більше 4000 систем управління якістю, у тому числі близько 3000 зареєстровано в державній системі сертифікації УкрСЕПРО.

Тому проектом розпорядження Кабінету Міністрів України передбачається прийняття плану заходів із заохочення вітчизняних підприємств, установ, організацій до впровадження систем управління якістю, екологічного управління та інших систем управління.

З питань процедури виконання робіт з сертифікації систем управління звертатись за адресою:

м. Херсон, вул. Смольна, 134-а, тел.(0552) 41 04 67,

e-mail: supr@khcsm.org.ua

Поділитися статею:
Напишіть нам