Міністерство економіки України
Державне підприємство «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»
ДП «Херсонстандартметрологія»

Агропромисловий ярмарок

Агропромисловий ярмарок
19/02/2015
Агропромисловий ярмарок
2812/2023
Дорогі друзі, З найкращими побажаннями з Різдвом Христовим та Новим роком! Нехай ці святкові дні приносять Вам тепло, радість та щасливі миті з рідними та близькими. Бажаємо кожному з Вас невичерпної енергії та сил для здійснення усіх задуманих планів у новому році. Нехай кожен день приносить Вам нові можливості для саморозвитку та досягнень. Нехай мир та благополуччя заповнять кожен куточок нашої країни, а спільні зусилля приведуть до перемоги.   З Новим роком та світлими побажаннями, ДП "Херсонстандартметрологія"
детальніше >
З Новим 2024 роком!
1010/2023
Шановні колеги! Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів! Метрологічна діяльність надзвичайно важлива для суспільства, адже ваш професіоналізм гарантуєте безпеку для життя і здоров’я людини, охорони навколишнього середовища, створює умови для раціонального використання всіх видів національних ресурсів та відповідності об’єктів стандартизації своєму призначенню, сприяє усуненню технічних бар’єрів у торгівлі. Стандарти допомагають випускати якісну продукцію, яка гідно конкурує на міжнародному ринку. Вони сприяють розвиткові міжнародної торгівлі, підвищенню якості, продуктивності, ефективності та надійності на всіх рівнях сектору економіки. Від Вашої професійної майстерності залежить економічна стабільність держави в цілому, інтеграція країни у світовий простір,…
детальніше >
День працівників стандартизації та метрології України. Всесвітній день стандартів!

В.о. генерального директора Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Микола Курдюмов взяв участь у агропромисловому ярмарку «Фермер-2015»
У Херсоні цими днями на базі ККЗ «Ювілейний» відбувається агропромисловий ярмарок «Фермер-2015». З метою поліпшення інвестиційно-інноваційного клімату, збільшення обсягу сільсько господарської продукції, налагодження бізнес-контактів, ознайомлення з сучасними енергозберігаючими технологіями і сільськогосподарською технікою, впровадження нових проектів зібралося близько 50 учасників виставки.
В рамках заходу відбулася конференція «Інвестиційно-інноваційний напрямок у збуті сільськогосподарської продукції», в якій з доповіддю виступив і в.о. генерального директора Державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Микола Курдюмов.
Відкрив конференцію Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Путілов.
На конференції розглядалися питання залучення інвестицій, збільшення прибутковості, надходжень до бюджету, впровадження інноваційних технологій та розширення ринків збуту, а також питання впровадження на підприємствах Херсонщини системи управління безпечністю харчових продуктів на принципах НАССР.
В своєї доповіді Микола Курдюмов зазначив: «Херсонщина має значні конкурентні переваги в секторі агробізнесу, але її потенціал все ще залишається не реалізованим. Для того, щоб ці можливості використати, необхідно запровадити жорстку систему відповідальності за виробництво безпечної та якісної сільськогосподарської та харчової продукції».
Далі Микола Курдюмов підкреслив: «Основна вимога, яку висуває ЄС- харчові продукти, що виробляються країнами, які бажають вступити в ЄС, повинні відповідати тим самим високим стандартам, як і продукти, вироблені в межах ЄС. Держави-члени повинні виконувати харчове законодавство, контролювати і підтверджувати, що відповідні вимоги задовольняються виробниками на всіх стадіях виробництва».
І в продовженні своєї доповіді Микола Курдюмов наголосив: «В серпні 2015 року набере чинності ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Цей європейський закон, який побудований на принципах та вимогах до безпечності харчових продуктів, які діють в ЄС. Відповідно до цього закону всі виробники харчової продукції повинні мати у себе систему НАССР. Вимога її запроваджувати міститься в Регламенті ЄС 178/2002, який називають харчовим законом».
У конференції взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, проектів міжнародної технічної допомоги, обласних служб, наукових та банківських установ, консультаційних служб, підприємств з переробки овочевої, плодової, баштанної продукції, тепличних господарств, провідних аналітичних компаній, сільськогосподарських кооперативів, а також фермери та журналісти.

Поділитися статею:
Напишіть нам